Αμερικανοί και Ρώσοι στρατηγοί μίλησαν πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Οι στρατηγοί των ΗΠΑ και της Ρωσίας μίλησαν για πρώτη φορά μεταξύ τους, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι δύο χώρες είχαν διακόψει την επίσημη επικοινωνία τους, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Πεντάγωνο.

Μάλιστα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ και ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός Μαρκ Μάιλι, συζήτησαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

«Οι στρατηγοί συζήτησαν για θέματα ασφαλείας που εγείρουν ανησυχίες και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας», δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του στρατηγού Μίλι. Όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, λεπτομέρειες της συνομιλίας δεν θα δημοσιοποιηθούν, σημείωσε ο συνταγματάρχης Ντέιβ Μπάτλερ.

Σημειώνεται, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έξι ημέρες μετά αυτή μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, η πρώτη που έγινε από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.