Αμερικανός τουρίστας – Πιθανή και η δολοφονία του

Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον 59χρονο Αμερικανό τουρίστα, Έρικ Κάλιμπετ, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη εβδομάδα στην Αμοργό.

Όπως αναφέρουν τόσο οι οικείοι του όσο και ο φίλος του, με τον οποίο παραθέριζε στην Αμοργό, οι αστυνομικοί δεν δίνουν λεπτομέρειες για τις έρευνες. Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο φίλος του 49χρονου κατήγγειλε ότι «δεν υπάρχει αρκετή υποστήριξη στις έρευνες από την ΕΛΑΣ, δεν υπάρχουν εξειδικευμένα drones που να χρησιμοποιούνται στις έρευνες, ούτε και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι».

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι του έχει συμβεί»
«Έχουν έρθει δυο υψηλόβαθμοι αστυνομικοί από την Αμερική για να συνδράμουν στις έρευνες αλλά η Ελληνική Αστυνομία δεν τους βοηθάει. Οι αστυνομικοί αυτοί είναι εκπαιδευμένοι στην εύρεση ανθρώπων μέσω κινητών τηλεφώνων. Όμως από την ΕΛΑΣ δεν μας λέει κανείς για το στίγμα των δύο κινητών του τηλεφώνων ώστε να επικεντρωθούν εκεί οι έρευνες και να ψάξουν συγκεκριμένη περιοχή. Έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή της ειδικής ομάδας Anubis αλλά η Αστυνομία καθυστερεί ακόμη και να στείλει το αίτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο φίλος του Αμερικανού τουρίστα.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι του έχει συμβεί. Μου είπε ότι θα πάει έναν περίπατο. Πέρασαν αρκετές ώρες, δεν εμφανίστηκε και πήγα και δήλωσα την εξαφάνιση του. Δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας και γνωρίζει το νησί πολύ καλά καθώς το επισκέπτεται τα τελευταία δέκα χρόνια».

Οι μαρτυρίες και οι υποψίες για εγκληματική ενέργεια
Στους αστυνομικούς έχει καταθέσει η ιδιοκτήτρια ταβέρνας καθώς και ένα ζευγάρι περιπατητών που είδε τον Αμερικανό τουρίστα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ακόμη, ελέγχουν και τη μαρτυρία που έδωσε βοσκός, υποστηρίζοντας ότι τον είδε από μακριά.

Στην Αμοργό βρίσκονται η σύντροφος και ο αδερφός του Αμερικανού τουρίστας μέχρι να βρεθεί ο 49χρονος. Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου, Κωνσταντία Δημογλίδου. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια μέχρι να βρεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχουμε και άλλους που αναζητούμε, είναι ένα ζευγάρι Ισραηλινών στη Βυτίνα και ένας ακόμη υπήκοος ΗΠΑ στην Κέρκυρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί την εβδομάδα που είχαμε τον μεγάλο καύσωνα και συνθήκες που δεν προσφέρονται για περίπατο σε τέτοια δύσβατα σημεία».

Και συνέχισε: «Όλοι αυτοί φαίνεται ότι έχουν κινηθεί μέσα σε μονοπάτια. Η αναφορά που έχουμε είναι ότι έχουν αποχωρήσει από το κατάλυμα στο οποίο έμεναν για να διασχίσουν ένα μονοπάτι. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στα νησιά, ιδιαίτερα από τουρίστες που δεν έχουν ξαναεπισκεφθεί την πατρίδα μας».