Άμεση αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργούλη

Έναν μεταπασχαλινό πονοκέφαλο “προσέφερε” στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η υπόθεση Γεωργούλη καθώς η Κουμουνδούρου αναγκάστηκε να θέσει εκτός ευρωομάδας τον ευρωβουλευτή της έπειτα από αίτημα των βελγικών εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του.

Η κατάσταση παρουσιάζεται ασφαλώς πιο σύνθετη καθώς οι πληροφορίες επιμένουν πως η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ζητήθηκε έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής αρνείται τις κατηγορίες και στην ανακοίνωσή του συνδέει το θέμα με την χρονική συγκυρία των εθνικών εκλογών: “Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σ’ αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται-μάλλον όχι τυχαία-λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας”.

Παρ’ όλα αυτά η Κουμουνδούρου έθεσε αυτομάτως τον κ. Γεωργούλη εκτός ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά πληροφορίες όχι μόνο για την σοβαρότητα της κατηγορίας αλλά και γιατί εκείνος δεν ενημέρωσε εγκαίρως το κόμμα του για την εκκρεμούσα καταγγελία.

Το θέμα φαίνεται πως έχει και άλλες διαστάσεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα φέρεται να είναι νομική σύμβουλος στους ευρωπαίους Σοσιαλιστές και συγχρόνως φέρεται να είναι στενή συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και μέλος ανώτερου συλλογικού οργάνου του κόμματός.