«Άμεση κατάπαυση του πυρός» στην Ουκρανία, ζήτησε από τον Σοϊγκού ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού κατά την οποία ο αρχηγός του Πενταγώνου κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο Όστιν τόνισε, επίσης, τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ το οποίο επικαλείται τηλεγραφήματα των πρακτορείων Reuters και AFP.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Όστιν μίλησε με τον Σοϊγκού μετά από τις 18 Φεβρουαρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, κατά τις ίδιες πηγές.

Επικοινωνία ΥΕΘΑ Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας

Ο κ. Όστιν συνομίλησε πριν δύομέρες μέρες και με τον Βρετανό υπουργός Άμυνα, Μπεν Γουάλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι δύο άνδρες συζήτησαν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για να βοηθηθεί η Ουκρανία, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας, σε συνομιλίες που έλαβαν χώρα αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ενότητα και αποφασιστικότητα για να παράσχουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί κατά της απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας», δήλωσε ο Γουάλας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα μετά την συνάντηση που είχε με τον Λόιντ Όστιν την Τετάρτη.

«Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για να παράσχουμε αμυντική υποστήριξη στην Ουκρανία, καθώς επίσης το AUKUS ( αμυντικό σύμφωνο μεταξύ Αυστραλίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας) το μέλλον του ΝΑΤΟ, και άλλες πτυχές της κοινής μας ασφάλειας».