Άμεση πρόσβαση σε ταχύτητες 1Gbps για περισσότερα από 730.000 σπίτια και επιχειρήσεις

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, απλοποιώντας και βελτιώνοντας συνεχώς την καθημερινότητά μας. Είναι πλέον σαφής η ανάγκη μας να είμαστε «always connected», και αυτό απαιτεί η ταχύτητα σύνδεσής μας στο internet να είναι όχι μόνο γρήγορη, αλλά και αξιόπιστη.

Γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες μας, η COSMOTE φέρνει την επανάσταση στο σταθερό Internet, καθώς διαθέτει εμπορικά σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, ταχύτητες 300Mbps, 500 Mbps και 1Gbps, για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. Πρόσβαση σε ταχύτητες 1Gbps έχουν σήμερα περισσότερα από 730.000 σπίτια και επιχειρήσεις, δηλαδή πάνω από 1,8 εκατ. πολίτες.

Όπως τόνισε ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης: «Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας των πελατών μας και η ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Γι’ αυτό μετράμε συνεχείς πρωτιές, διαθέτοντας νέες, καινοτόμες υπηρεσίες που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους. Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, ανοίγουμε απεριόριστες δυνατότητες για τους πελάτες μας, οικιακούς και εταιρικούς, αλλά και για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους».

Για εγγυημένες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps, 1Gbps στο σπίτι μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ, ενώ όσοι έχουν τη δική τους επιχείρηση, μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, εδώ.

Τα πλεονεκτήματα της οπτικής ίνας για το σπίτι και την επιχείρηση

Η σύνδεση με 100% οπτική ίνα έως την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησης σημαίνει εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα Internet. Το FTTH προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα με ταχύτεροεdownloading και uploading, καθώς οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση και ταχύτητα σύνδεσης στο Internet χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία). Επιπλέον, με τις οπτικές ίνες ο πελάτης (είτε οικιακός, είτε εταιρικός) έχει σταθερή ταχύτητα, ακόμα και όταν είναιαonline ταυτόχρονα πολλές συσκευές και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές.

Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει επίσης σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών video conference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις. Επιχειρηματίες σε σημαντικούς κλάδους όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία και η Βιομηχανία, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία, τις γρήγορες ταχύτητες και την απόλυτη σταθερότητα των οπτικών ινών, θα μπορούν να ανταγωνιστούν πλέον με ίσους όρους τη διεθνή αγορά.

Επιπλέον, οι συνδέσεις FTTH είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.

Έκρηξη επενδύσεων στα δίκτυα νέας γενιάς

H εμπορική διάθεση αυτών των ταχυτήτων αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα στην προσπάθεια αναβάθμισης της χώρας, έπειτα από την ανακοίνωση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του οποίου θα καλύψει τα 2/3 των γραμμών της επικράτειας με οπτική ίνα (FTTH). Στόχος είναι, έως το τέλος της χρονιάς, οι οπτικές ίνες να έχουν φτάσει σε 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις και σε 3 εκατομμύρια έως το 2027.