Αμοργός: Από τα κινητά ψάχνουν απαντήσεις για το πού είναι ο αμερικανός αστυνομικός

Το στίγμα από τα δύο κινητά τηλέφωνα του 59χρονου θα δώσει απαντήσεις, ενώ οι ελπίδες να εντοπιστεί καλά στην υγεία του μειώνονται όσο οι ώρες περνούν.

Η Πόπη Δεσποτίδου, αντιδήμαρχος τουρισμού της Αμοργού, και η Ελευθερία Ψυχογιού, μέλος της ΕΔΟΚ Αμοργού, μίλησαν το πρωί της Πέμπτης 13/6 εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» εστιάζοντας στις έρευνες εντοπισμού του Έρικ Κάλιμπετ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το πρωί της 11ης Ιουνίου.

Σύμφωνα, με την κα Δεσποτίδου, ο 59χρονος ήταν έμπειρος περπατητής και δεν ήταν η πρώτη φορά που πεζοπορούσε στο συγκεκριμένο μονοπάτι. «Έχουν σταλεί δυνάμεις και πετάει ελικόπτερο. Ερευνούν και εθελοντές οι οποίοι γνωρίζουν την περιοχή. Οι συνθήκες όμως είναι δύσκολες», είπε χαρακτηριστικά ενώ εξήγησε πως: «Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο δυσκολεύει και η αναζήτησή του και μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός».

Από την πλευρά της η κα Ψυχογιού υποστήριξε πως το σημείο των ερευνών είναι πολύ μεγάλο και οι δυνάμεις που τον αναζητούν είναι πολύ μικρές. «Δεν γίνεται να ψάχνουμε σε μια απόσταση 30 χλμ.», δήλωσε.