Αμοργός: Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο – Το τελευταίο μήνυμα στη σύζυγό του

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμού του Αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος θέλησε να διασχίσει ένα μεγάλο μονοπάτι στην Αμοργό. To κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έφερε στη δημοσιότητα το τελευταίο μήνυμα του αγνοούμενου, την ώρα που η επιχείρηση για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες στην Αμοργό για τον εντοπισμό του Αμερικανού που αγνοείται για τρίτο εικοσιτετράωρο. Εθελοντές, αστυνομικοί, πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο αναζητούν τον 59χρονο που πήγαινε για χρόνια στο νησί και το αγαπούσε. Οι κάτοικοι τον γνώριζαν καλά και λένε ότι είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ότι γνώριζε τα μονοπάτια και ότι είχε εμπειρία.

Λίγο πριν ξεκινήσει το μονοπάτι των 25 χλμ. σταμάτησε σε ένα μίνι μάρκετ για να πάρει τα απαραίτητα εφόδια.

Οι αρχές έχουν ψάξει σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε κτίριο και στάβλο που υπάρχει στη διαδρομή που υποτίθεται ότι ακολούθησε ο 59χρονος και στο οποίο θα μπορούσε να είχε βρει καταφύγιο για να προστατευτεί από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά μάταια.

Αμοργός: Το τελευταίο μήνυμα στη σύζυγό του

Ο 59χρονος, λίγο πριν ξεκινήσει την πεζοπορία, έστειλε μήνυμα στη σύζυγό του. Ήταν μια φωτογραφία της διαδρομής που θα ακολουθούσε και τις ώρες που θα χρειαζόταν για να το διασχίσει.

«Είμαι εντυπωσιασμένη! Δε βλέπω την ώρα να έρθω εκεί και να κάνουμε πεζοπορία μαζί», ήταν η απάντησή της.

Όμως λίγες ώρες αργότερα, η σύζυγός του έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον αναζητούσε:

«Ακόμα τον ψάχνουμε. Ίσως να έχετε δει το ελικόπτερο να κάνει κύκλους μαζί με ομάδες διάσωσης στο έδαφος. Αν τον έχετε δει, παρακαλώ στείλτε μου ένα μήνυμα».

Αμοργός: «Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες λόγω ζέστης»

Όπως ανέφερε στο Star μέλος της ΕΔΟΚ Αμοργού, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες, καθώς έχει πολλή ζέστη. «Οπότε καταλαβαίνουμε ότι οι ώρες που περνάνε είναι πάρα πολύ κρίσιμες και το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή».

Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα.