Αμβρόσιος: είναι παράσημο η καταδίκη μου μετά τις δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση για να ζητήσω συγγνώμη, αλλά καθώς ουδείς είναι αλάθητος και επειδή μπορεί να αδίκησα κάποιους, ζητάω συγγνώμ», είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του.

Ερωτηθείς σχετικά, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», ο κ. Αμβρόσιος απάντησε πάντως ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο έχει μετανιώσει.

Αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση της καταδίκης του μετά από δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είπε ότι «είναι παράσημο, είναι παράσημο η ποινή που μου επέβαλε το δικαστήριο».

Όπως ανέφερε, «το Ευαγγέλιο είναι νόμος της ζωής μας, είναι λόγος του Θεού. Αυτό λυπεί κάποιους που είναι παραβάτες. Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν το κάνει αυτό ο λειτουργός δεν παρανομεί», συμπληρώνοντας ότι «και τα αμαρτωλά παιδιά είναι παιδιά του Θεού», σημειώνοντας ωστόσο ότι «ο Θεός δεν συγχωρεί τον αμαρτωλό, αλλά αυτόν ο οποίος μετανοεί για όσες αμαρτίες έχει κάνει».

«Δεν μπορούμε να τα ανακατέψουμε όλα, το Ευαγγέλιο είναι σαφέστατο και όποιος κηρύττει το Ευαγγέλιο δημιουργεί αναταράξεις», προσέθεσε.

Σε ότι αφορά την αποχώρηση του είπε «είμαι 43 χρόνια Αρχιερέας, εκ των οποίων 41 χρόνια είμαι Μητροπολίτης Καλαβρύτων. Πρέπει να φύγω πριν με εγκαταλείψουν οι δυνάμεις μου», σημειώνοντας ότι η Εκκλησία προβλέπει διαδικασία για την αναπλήρωση όποιου Μητροπολίτη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, καταλήγοντας ότι τόσον καιρό φρόντιζε για τους άλλους και τώρα πρέπει να κοιτάξει και τον εαυτό του.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γεωργιάδης: Εξαπλασιάστηκαν οι κλινικές μελέτες στην Ελλάδα λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη
21 Μαρτίου, 2025
ΠΑΣΟΚ: Ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος
21 Μαρτίου, 2025
Ομόφωνα αθώα η 23χρονη για τη δολοφονία του πατέρα της στη Θεσσαλονίκη
21 Μαρτίου, 2025
Τζένη Οικονόμου για Λυκουρέζο: «Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο, είμαι στο πλευρό του»
21 Μαρτίου, 2025
Καθηγητής του ΕΚΠΑ ζητά με προσφυγή στο ΣτΕ να ακυρωθεί η απονομή του επιθέτου «Ντε Γκρες»
21 Μαρτίου, 2025
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.
21 Μαρτίου, 2025
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει Βεσυρόπουλο για Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ
21 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία στη Β. Μακεδονία: Ζητήθηκε η προφυλάκιση του πρώην υπουργού Οικονομίας
21 Μαρτίου, 2025
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας
21 Μαρτίου, 2025
Σύλληψη Ιμάμογλου: Βυθίζεται στο χάος η Τουρκία – Προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις
21 Μαρτίου, 2025