Αν θέλετε περισσότερo αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας, υπάρχει τρόπος να τον δημιουργήσετε

Εκτός από λειτουργικά τα παρακάτω tips θα ενισχύσουν και τη διακόσμηση του χώρου σας.

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Και η αλήθεια είναι πως σε πολλές περιπτώσεις νιώθουμε πως ποτέ δεν είναι αρκετοί. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν βήματα και συμβουλές για να καταφέρουμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη.

Για αρχή αυτό που πρέπει να σκεφτείτε είναι κατά πόσο χρειάζεστε όλα τα αντικείμενα που
έχετε στο σπίτι σας. Κι αν είναι πράγματι αναγκαία για την καθημερινότητα σας. Επίσης πολύ λειτουργικό θα είναι να καταφέρετε να χωρίσετε σε ομάδες τους χώρους με τα αντίστοιχα πράγματα. Δηλαδή τι θέλετε ακριβώς να αποθηκεύσετε σε κάθε δωμάτιο έτσι ώστε να μην υπάρχουν μπερδεμένα αντικείμενα σε χώρους που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται. Ακόμα ένα tip είναι να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά που χρησιμοποιείτε καθημερινά σε κάθε χώρο αποθήκευσης.

Ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπες

Ένας πολύ σημαντικός τρόπος είναι να εκμεταλλευτείτε όλο το ύψος του σπιτιού σας. Δηλαδή έως το ταβάνι. Στα πιο ψηλά σημεία αποθηκεύστε ότι δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Όχι όμως τα αντικείμενα που έχουν βάρος.

Ράφια στους τοίχους

Αξιοποιήστε τους τοίχους του σπιτιού σας βάζοντας ράφια στα οποία θα τοποθετήσετε διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία, φυτά και όμορφα μικρά κουτιά αποθήκευσης για μικροπράγματα. Προσπαθήστε να αφήσετε «καθαρό» και ελεύθερο από αντικείμενα το πάτωμα. Αυτό θα δώσει της αίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο μεγάλος.

Coffee table

Επιλέξτε ένα coffee table με αποθηκευτικό χώρο. Μπορεί να έχει συρτάρια ή ακόμα και
ράφι. Σίγουρα είναι ένας τρόπος που θα δώσει τη λύση για έξτρα αποθήκευση. Σε περίπτωση που οι αποθηκευτικοί χώροι είναι «εκτεθειμένοι», δηλαδή όσα έχετε μέσα φαίνονται, φροντίστε να αποθηκεύσετε σε αυτό το σημείο τα πιο καλαίσθητα αντικείμενά σας και θα ανακαλύψετε πως αυτός ο τρόπος ενισχύει και τη διακόσμηση του χώρου σας.

Κομοδίνο

Ένα κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σας δεν έχει μόνο πρακτικό ρόλο. Δηλαδή να ακουμπάτε
πάνω τα πράγματα που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν έχει αρκετά συρτάρια ή
ντουλάπι είναι η ιδανική λύση για αποθήκευση.

Ο μπουφές

Το έπιπλο που πραγματικά χρειάζεται ένα σπίτι όταν σκεφτόμαστε λύσεις για αποθήκευση
είναι ο μπουφές. Ένα έπιπλο που μπορούμε να το εντάξουμε όχι μόνο στην τραπεζαρία μας
αλλά μπορεί να μπει στο καθιστικό ή όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος. Με την κατάλληλη διακόσμηση, όπως είναι ένας μεγάλος πίνακας, ή μία συλλογή από διαφορετικά μεγέθη posters, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό ή κάποιο φυτό με διακοσμητικά αντικείμενα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ενδιαφέρον (και αποθηκευτικό) σημείο στο σπίτι μας .

Ένα έπιπλο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τις ανάγκες σας

Μία λύση πιο ακριβή κοστολογικά αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει σε πολλά από τα θέματα της αποθήκευσης. Εκεί μπορεί να τοποθετηθεί η τηλεόραση, ένα ηχοσύστημα, ράφια και ντουλάπια. Και φυσικά θα είναι ακριβώς στα μέτρα του χώρου σας ακόμα και αν πρόκειται
να τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο με ιδιαιτερότητες .

Πηγή: masroom.gr

Το MASROOM είναι μία πλατφόρμα creative consultation με δημιουργικές συμβουλές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.