Αναδρομικά: «Κλείδωσαν» τα τελικά ποσά – Πότε θα δοθούν (πίνακες)

Τον Ιούνιο θα καταβληθούν εφάπαξ τα αναδρομικά με τις αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις και μέχρι τον Αύγουστο τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις.

Αυτό προβλέπει το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή αναδρομικά των αυξήσεων στις επικουρικές και στις κύριες συντάξεις που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος, δεδομένου ότι για τις τελευταίες θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο επαναϋπολογισμός τους με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Ηδη ο ΕΦΚΑ προχωρεί άμεσα στον επαναϋπολογισμό των κύριων συντάξεων. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών. Οσοι δικαιούνται αυξήσεις θα τις πάρουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019.

Ο σχεδιασμός του ΕΦΚΑ προβλέπει τα παρακάτω τρία στάδια:

1) Επαναϋπολογισμός κύριων συντάξεων εντός 6 μηνών Φεβρουάριος Ιούλιος 2020 για 900.000 συνταξιούχους που έχουν 30-40 έτη ασφάλισης.

2) Πληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών κύριων συντάξεων από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2020.

3) Επαναϋπολογισμός όλων των επικουρικών συντάξεων (Μάρτιος Απρίλιος ή και Μάιος) με ακύρωση των μειώσεων σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα συντάξεων πάνω από τα 1.300 ευρώ. Καταβολή των αναδρομικών με τις αυξήσεις τον Ιούνιο του 2016.

Περισσότερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»