Συντάξεις: Χιλιάδες έξτρα ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη

Αναδρομικά: Τα τελικά ποσά και οι δόσεις – Ποιοι παίρνουν έως 15.800 ευρώ (πίνακες)

«Κλειδώνουν» τα αναδρομικά 10 μηνών για πέντε συνολικά παράνομες μειώσεις που όλα δείχνουν ότι θα επιστραφούν με δόσεις στους συνταξιούχους.

Τα ποσά φτάνουν ως και 15.800 ευρώ στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου ενώ σε άλλα Ταμεία τα αναδρομικά φτάνουν ως 8.700 ευρώ με τον μέσο όρο να κινείται στις 5.500 ευρώ. Η εκτίμηση που παγιώνεται και σε κυβερνητικά στελέχη μετά τις 10 Ιανουαρίου που η υπόθεση των αναδρομικών αναπέμφθηκε ξανά στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την πρότυπη δίκη είναι πως το διάστημα που μεσολαβεί από τον Ιούνιο του 201  ως τον Μάιο του 2016 δεν έχει νομιμοποιητική βάση που να ακυρώνει τις μειώσεις.

Για το λόγο αυτόν εξετάζεται στην κυβέρνηση το πλέον πιθανό σενάριο αυτό της επιστροφής ενός ποσού παράνομων μειώσεων για το διάστημα αυτό που ανέρχεται στα 3,7 δια ευρώ. Η επιστροφή θα γίνει σε δόσεις και αφορά 2,5 εκατ συνταξιούχους εκ των οποίων περίπου 13 εκατ. συνταξιούχοι που παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ άθροισμα συντάξεων θα έχουν αναδρομικά για τρεις ως και πέντε παράνομες μειώσεις ανάλογα με το Ταμείο που ανήκουν ενώ 12 εκατ. συνταξιούχοι που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ και κυρίως οι χαμπλοσυνταξιούχοι θα έχουν αναδρομικά από την επιστροφή των Δώρων τους.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»: