Αναγκαία η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, υποστηρίζει η Ελληνική Λύση

Αναγκαία θεωρεί την υιοθέτηση μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας η Ελληνική Λύση και υποστηρίζει πως «λόγω του παρατεταμένου lockdown, η χώρα βυθίζεται σε οικονομικό τέλμα».

«Την ώρα που Γερμανία και Τσεχία ανοίγουν τα καταστήματά τους, η Ιταλία θέτει σε λειτουργία τα εργοστάσια και στην Ισπανία κινείται πλέον η οικοδομική δραστηριότητα, στην Ελλάδα βλέπουμε ότι η οικονομία της χώρας παραμένει “παγωμένη” εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της.

«Μάλιστα ακόμα και στον τουριστικό κλάδο, που αποτελεί βασικό βραχίονα της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιβάλλει κανόνες ακινησίας ενώ σε αντίστοιχες τουριστικές περιοχές της Ισπανίας, όπως η Μάλαγα και η Μαρμπέγια, οι καταστηματάρχες βγαίνουν από το “λουκέτο”. Το ίδιο και οι δουλειές σε Αυστρία, Δανία και στη λοιπή Σκανδιναβία. Στην Ελλάδα, εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown, χάνονται θέσεις εργασίας και δισεκατομμύρια ευρώ, “βυθίζοντας” τη χώρα σε οικονομικό τέλμα», προσθέτει η Ελληνική Λύση.

«Μήπως η κυβέρνηση διαπράττει έγκλημα με το να κρατά την οικονομική δραστηριότητα σε ομηρεία, μέσω των ασφυκτικών μέτρων που της έχει επιβάλλει;», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.