The logo of Swiss drugmaker Novartis is seen at its headquarters in Basel, Switzerland October 22, 2013. REUTERS/Arnd Wiegmann/File PhotoFOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES - RTX2BISA

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για την υπόθεση της NOVARTIS

Το υπουργείο Οικονομικών και τα λοιπά συναρμόδια υπουργεία (Υγείας και Δικαιοσύνης) σε στενή συνεργασία, θα προβούν σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς ανταπόκριση στις προτάσεις της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) με σκοπό την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των θιγομένων φορέων από ενέργειες της εταιρείας «NOVARTIS Hellas Α.Ε.Β.Ε.».

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση προχωρά με γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και των λοιπών θιγομένων δημοσίων νομικών προσώπων από ενέργειες της NOVARTIS.

Σημειώνεται ότι είχε ζητηθεί από το ΝΣΚ, ως κατ’ εξοχήν βάσει του Συντάγματος νομικού συμπαραστάτη του Δημοσίου, η υπόδειξη των ενδεικνυόμενων δικαστικών και εξωδίκων ενεργειών για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας και ηθικής βλάβης έχουν υποστεί οι εν λόγω φορείς από μη νόμιμες ενέργειες της ανωτέρω εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ομόφωνα σε πλήρη ολομέλεια, προτείνοντας, με σχετικό πρακτικό, την εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου πραγματοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών και εξωδίκων ενεργειών προς ικανοποίηση του ως άνω σκοπού.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«”Υπερβολικά τσιμπημένες” οι τιμές στα οπωροκηπευτικά», λένε οι έμποροι – Αναμένονται αυξήσεις
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κόρινθος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ροζένα Ξυλοκάστρου
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κολωνός: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα
29 Σεπτεμβρίου, 2024