Ανάληψη ευθύνης για τις εμπρηστικές επιθέσεις – «Μια ομάδα τρελών νιχιλιστών»

Πραγματοποιήθηκε ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Κυψέλη, Κολωνάκι και Πολύγωνο τον Ιανουάριο του 2020.

Μάλιστα, η ανάληψη ευθύνης φέρει την υπογραφή «A bunch of nihilistic lunatics» (σ.σ «μια ομάδα τρελών νιχιλιστών»).

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του σε γνωστή σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη της ομάδας αφού αναφέρουν τα περιστατικά στα οποία ενεπλάκησαν, κλείνουν την ανακοίνωσή δηλώνοντας πως θα «επιστρέψουν ξανά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τόσο εύκολα και τόσο απλά ξεφτιλίζεται η δημόσια ειρήνη και κατ’ επέκταση τα άθλια διακοσμητικά στοιχεία του Χρυσοχοΐδη που έχει διασπείρει σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας για να διατηρούν το νόμο και την τάξη, αφού από κανένα από αυτά δεν γίναμε αντιληπτοί και φέραμε εις πέρας τις προγραμματισμένες μας δράσεις. Ο λόγος που επιτεθήκαμε σε διαφορετικούς στόχους είναι για να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πολεμάμε μόνο την βιομηχανία κρέατος ή την κρατική περιουσία… αλλά κάθε τι που παράγει ο πολιτισμός. Θα μπρούσαμε να γράψουμε 40 σελίδες γεμάτες φιλοσοφικές αηδίες και λόγους για τους οποίους κάναμε τα παραπάνω. Οι δράσεις μας δεν έγιναν με σκοπό να δώσουμε κάποια απάντηση ή για αλληλεγγύη, δεν υπάγονται σε κάποια πολιτική τάση, ούτε είναι μέρος κάποιου κινήματος ή κάποιου καλέσματος για δράσεις. Έχουμε βαρεθεί να βρίσκουμε λόγους ή δικαιολογίες για να αιτιολογούμε αυτά που κάνουμε.

Το μόνο κίνητρο για εμάς, είναι να ακολουθούμε το ένστικτο μας που μας οπλίζει στο να βάλουμε φωτιά στο υπάρχον. Τα υπόλοιπα είναι πολιτική και βαριόμαστε τα πολιτικά παιχνίδια.

Δεν ακολουθούμε κάποιο πολιτικό ρεύμα σαν αυτά που προσπαθούν να φέρουν με το μέρος τους την κοινωνία, ούτε είμαστε “επικίνδυνοι” wannabe μηδενιστές του διαδικτύου (social media και blogs) που κριτικάρουμε τα πάντα από την ασφάλεια του internet και του σπιτιού. Ούτε είμαστε τίποτα εξεγερμένοι φιλόσοφοι που αρέσκονται μόνο στο να διαβάζουν σκονισμένα εγχειρίδια.

Για αυτό λοιπόν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τους εξής στόχους:

9 Ιανουαρίου: Τοποθετήσαμε δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς την ίδια στιγμή σε ένα κρεοπωλείο και σε ένα κατάστημα με είδη ασφάλειας, κάμερες, συναγερμούς κτλπ στην οδό Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη.

22 Ιανουαρίου: Τοποθετήσαμε τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς, έναν μεγάλο και δυο μικρότερους σε κατάστημα ΕΛΤΑ και στα δυο βανάκια που ήταν σταθμευμένα ακριβώς απέξω στην οδό Πριγκηπονήσων στο Πολύγωνο.

23 Ιανουαρίου: Κάψαμε 3 αυτοκίνητα στο Κολωνάκι βάζοντας ταμπλέτες παραφίνης στις ρόδες τους. Το πρώτο αμάξι ήταν ένα τζιπ Porsche και τα άλλα δύο τα επιλέξαμε εντελώς τυχαία γιατί απλά βρέθηκαν μπροστά μας.

Αυτές οι επιθέσεις ήταν η αληθινή έκφραση του εγωισμού μας που ψάχνει την ευχαρίστήση μέσα από την επίθεση στο υπάρχον που σιχαινόμαστε. Σπέρνουμε το χάος και τον τρόμο στην κοινωνία-φυλακή του πολιτισμού καταστρέφοντας, έστω για λίγο, την κανονικότητα.

Να είστε σίγουροι πως θα επιστρέψουμε…

-A bunch of nihilistic lunatics-».

-Ad-