Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στην Αθήνα: «Όσο θα παίρνετε τις καταλήψεις, θα παίρνουμε τους δρόμους»

Αντιεξουσιαστές που υπογράφουν ως «κάποιοι άγνωστοι που αναζητούνται από την αστυνομία» ανέλαβαν την ευθύνη για τις καταδρομικές επιθέσεις σε καταστήματα και τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας.

Χθες το βράδυ, άγνωστοι προκάλεσαν βανδαλισμούς στην οδό Μητροπόλεως, προκαλώντας φθορές σε επιχείρηση αμερικανικών συμφερόντων, σε ένα σούπερ μάρκετ και σε τράπεζες. Παράλληλα, γέμισαν με συνθήματα τους τοίχους στους γύρω δρόμους.

Σε κείμενο που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται αναφορά στις χθεσινές εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι.

«Η ΝΔ έστειλε τους μισθωμένους τρομοκράτες της να μεταμορφώσουν μία γειτονιά σε εμπόλεμη ζώνη,πετώντας χημικά,μπουκάροντας σε σπίτια που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν, για οποιουσδήποτε λόγους,την παντοδυναμία τους,ασκώντας ψυχολογική,λεκτική και σωματική βία σε κατοίκους και καταληψίες,να βασανίζουν αδιακρίτως και να μας δείχνουν ακόμη μια φορά οτί είναι υπάνθρωπα σιχάματα με διεστραμμένη αντίληψη της πραγματικότητας και πολλές φορές εκτρώματα ιδεολογικής πλύσης εγκεφάλου».

«Πολύ σημαντική και άξια αναφοράς η αντίσταση των συντρόφων του Κουκακίου που επέλεξαν να δώσουν άνιση μάχη με τους πραιτωριανούς του Κράτους για να προστατέψουν την κοινότητά τους,το πολιτικό τους όραμα,τον χώρο που μοιράστηκαν συντροφικές στιγμές ελευθερίας», σημειώνουν και αναφέρονται στις καταδρομικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θεοδωρικάκος από Ηλεία:Με τον αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων
9 Φεβρουαρίου, 2025
Παύλος Πολάκης: Ξεκοκκαλίζουν τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης
9 Φεβρουαρίου, 2025
Πάνος Τουλιάτος: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του
9 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως 1.186 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως 1.186 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
9 Φεβρουαρίου, 2025
Υπόθεση Λεύκοβιτς: Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια για τον βιασμό της κόρης του και δεν μπήκε ούτε μια μέρα φυλακή
9 Φεβρουαρίου, 2025
Κώστας Τσιάρας: Κυβέρνηση και αγρότες είμαστε «στην ίδια όχθη του ποταμού»
9 Φεβρουαρίου, 2025
ΗΠΑ: Ο Τραμπ «κόβει» την πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα σε Μπλίνκεν και Σάλιβαν
9 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρτυρία που σοκάρει για τον δολοφόνο στη Λάρισα – «Μισούσε τους Ρομά, όπου τους έβρισκε τους σακάτευε στο ξύλο»
9 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλό φονικό στη Λάρισα: Καλάσνικοφ, χειροβομβίδα και δεκάδες σφαίρες μέσα στο ξυλουργείο του 60χρονου
9 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στην Σαντορίνη: «Οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι δύσκολες»
9 Φεβρουαρίου, 2025