Ανανεώστε το σπίτι σας σε 5 βήματα!

Είναι αλήθεια πως η ενέργεια του σπιτιού μας και η αίσθηση που μας αφήνει, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ευεξία και τη διάθεσή μας.

Κι αν υπάρχει κάποιος μήνας που να μας δίνει την τέλεια αφορμή και ευκαιρία να αναδιοργανωθούμε και να εφαρμόσουμε πρακτικές ώστε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και ομορφότερη, αυτός είναι ο Σεπτέμβριος! Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τους τρόπους που μπορείτε άμεσα να επιτύχετε αυτή την ανανέωση.

Κομψή Αποθήκευση

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να μετατρέψτε το μπάνιο σας σε ένα μικρό, ιδιωτικό spa; Για αρχή αφαιρέστε τα καθημερινά προϊόντα περιποίησης από τις συσκευασίες τους και μεταφέρετέ τα σε κομψά γυάλινα βάζα.  Απαλλαγείτε από τα προϊόντα που δεν χρησιμοποιείτε και δημιουργήστε καινούριους χώρους αποθήκευσης δίπλα στο νιπτήρα του μπάνιου ή πάνω σε ράφια, κρατώντας όσο μπορείτε καθαρές και άδειες επιφάνειες. Έξτρα tip είναι οι μονόχρωμες πετσέτες, οι οποίες θα δώσουν μία αίσθηση πολυτέλειας.

Βάλτε τέλος στην ακαταστασία

Ο διαχωρισμός των πραγμάτων που μας χρειάζονται και εκείνων που πρέπει να πετάξουμε μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά θεραπευτικά, γεγονός που αποτυπώνεται επακριβώς στο ρητό «tidy home, tidy mind» (σ.σ. οργανωμένο σπίτι, οργανωμένο μυαλό). Πάρτε την ευκαιρία να απαλλαγείτε από οτιδήποτε είναι περιττό και κρατήστε ότι πραγματικά χρειάζεστε και αγαπάτε. Ιδανικά ξεκινήστε από τις ντουλάπες των υπνοδωματίων, τα ντουλάπια κουζίνας και τα έπιπλα αποθήκευσης στο καθιστικό.

Η Ντόρας Πανιοπούλου, Interior Architect & Furniture Designer.

Φυτά και Λουλούδια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από το να βλέπεις τα φυτά που έχεις στο σπίτι σου να μεγαλώνουν. Αυτό αποτελεί και ένα από τα μυστικά που θα ανανεώσουν το χώρο σας, οπότε δοκιμάστε να προσθέσετε φυτά και λουλούδια. Αυτό που χρειάζονται είναι φως και καλός αερισμός. Δύο στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα μόνο για την ανάπτυξη τους αλλά μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση και στην ενέργεια του σπιτιού σας.

Ανανεώστε το υπνοδωμάτιο

Ένας άμεσος και δυναμικός τρόπος να ανανεώσετε το χώρο που ξεκουράζεστε είναι να του προσθέσετε μαξιλάρια διαφορετικών μεγεθών –στα θετικά είναι ότι θα ενισχύσουν την άνεση και τη χαλάρωσή σας. Επίσης, ένας έξυπνος τρόπος είναι να επιλέξτε χαμηλής έντασης φωτισμό δίπλα από το κρεβάτι σας ώστε να δημιουργήσετε το τέλειο περιβάλλον ξεκούρασης.

Color refresh

Οι φυσικοί τόνοι στους τοίχους του σπιτιού αποτελούν την ιδανική επιλογή και  λειτουργούν ως βάση στο χώρο μας. Ωστόσο, πασπαλίστε με μία έκρηξη χρώματος το σπίτι σας επιλέγοντας αξεσουάρ, μαξιλάρια και λουλούδια σε δυναμικές αποχρώσεις. Είναι κάτι που μπορείτε να αλλάξετε εύκολα και σίγουρα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος άμεσης ανανέωσης.

Πηγή: masroom.gr

Το MASROOM είναι μία πλατφόρμα creative consultation με δημιουργικές συμβουλές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.