Ανασχηματισμός: Πληροφορίες για τις αλλαγές – Τι αποφάσισε ο Μητσοτάκης

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός, με τις πληροφορίες να θέλουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsique.gr, ο πρωθυπουργός επιλέγει, τελικά, πιο προσεκτικές και «χειρουργικές» κινήσεις, οι οποίες δεν αντιστοιχούν στο κλίμα που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, περί σαρωτικών αλλαγών.

Στη… θέση τους

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αναμένεται να έχουμε αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας, με τη Νίκη Κεραμέως να παραμένει στη θέση της. Επίσης, αμετακίνητοι θεωρούνται οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Δεν αλλάζει υπουργείο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αναφορικά με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε αντίθεση με το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, φαίνεται ότι δεν θα μετακινηθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παραμένοντας στην ηγεσία του Υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι το βασικό σενάριο, ήθελε τον νυν Υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να αναλαμβάνει το υπουργείο ΠΡΟΠΟ.

Κικίλιας, η βασική αλλαγή

Η βασική αλλαγή στη σύνθεση της κυβέρνησης, αναμένεται να προκύψει στο Υπουργείο Υγείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Κικίλιας αφήνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, την ώρα που του έχουν προταθεί τα Υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού. Επίσης, δεν φαίνεται να αλλάζει υπουργείο ο Αδωνις Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), αν και υπήρχαν σενάρια περί μετακίνησής του στο Υγείας.

Παραμένουν Σταϊκούρας, Χατζηδάκης, Σκρέκας

Επίσης, ανακριβείς αποδεικνύονται οι πληροφορίες που ήθελα τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να αποχωρεί, με αναβάθμιση του Θόδωρου Σκυλακάκη σε Υπουργό, από αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμετακίνητοι θεωρούνται ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.