Ανασχηματισμός: Ονόματα «βόμβα» διώχνει ο Μητσοτάκης!

Σε δομικό ανασχηματισμό αναμένεται να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας μάλιστα την πόρτα της εξόδου σε κορυφαίους Υπουργούς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Οπως αναφέρει η «γαλάζια» εφημερίδα «ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν και τα πρώτα ονόματα που φέρεται ότι είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση με πρώτο όλων λόγω και επικαιρότητας του αποτυχημένου υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Του καταλογίζεται ερασιτεχνική αν όχι περίεργη στάση στο σκάνδαλο των ΚΕΚ και εκτιμάται ότι ο ίδιος θα έπρεπε να υποβάλει την παραιτησή του διευκολύνοντας τον πρωθυπουργό».

Επίσης, το δημοσίευμα τονίζει ότι «ακόμη ένας υπουργός για τον οποίο υπάρχει δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες ότι θα έβαζε αμέσως τις μπουλντόζες στο Ελληνικό ακόμα αυτές είναι με σβηστές τις μηχανές. Παράλληλα τη μια Κυριακή άνοιγε και την άλλη έκλεινε τα σούπερ μάρκετ. Ο κ. Γεωργιάδης εγκαλείται για τη διαρκή παρουσία στα MME στην προσπάθεια για προσωπική του προβολή προκαλώντας εύλογες αποριες ακόμα και μέσα από το κυβερνητικό στρατόπεδο. “Πότε βρίσκει άραγε χρόνο για να ασκήσει τα υπουργικά του καθήκοντα”, ήταν το ερώτημα που έθετε μεταξύ σοβαρού και αστείου έμπειρος γαλάζιος κοινοβουλευτικός. Πάντως αντί να αποχωρήσει δεν αποκλείεται ο κ. Γεωργιάδης απλά να αλλάξει υπουργείο.

Τέλος, η «Δημοκρατία» αναφέρει «ελάχιστη με επιείκεια θεωρείται η προσφορά ακόμα δύο υπουργών με κρίσιμα μάλιστα χαρτοφυλάκια με βάση τη φιλοσοφία του πρωθυπουργού. Ο λόγος για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Διακοσμητικός θεωρείται εξάλλου ο ρόλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. Το ποδόσφαιρο δείχνει να αποκεφαλίζει τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη».