Aνασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί φεύγουν

Το ενδεχόμενο ανασχηματισμού περιορισμένης κλίμακας βρίσκεται στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ίδιο να εξετάζει όλες τις παραμέτρους μιας τέτοιας κίνησης.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να προβεί σε αλλαγές ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να είναι αναγκαίο. Γι αυτό δεν αποκλείεται κατά το προσεχές διάστημα να προχωρήσει σε αλλαγές κυρίως σε υφυπουργεία ενώ επίσης δεν αποκλείεται με Βάση τα δεδομένα της παρούσας χρονικής συγκυρίας να καρατομήσει και δύο υπουργούς.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας με τις περισσότερες πιθανότητες όμως να οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ο κ. Μητσοτάκης το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχει επιχειρήσει ένα πρώτο λίφτινγκ σε επίπεδο κυβερνητικού σχήματος. Για παράδειγμα θεωρείται περισσότερο από σίγουρο ότι θα καλυφθεί η θέση που έμεινε κενή στο υπουργείο Απασχόλησης μετά τη μετακίνηση του Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επίσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα αντικατασταθεί ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης ο οποίος πέραν της αναποτελεσματικότητάς του έχει ενοχλήσει με τη συμπεριφορά του τον πρωθυπουργό. Εκτός υπουργείου Αμυνας αναμένεται να βρεθεί και ο Αλκιβιάδης Στεφανής στον οποίο χρεώνονται αποτυχημένοι χειρισμοί στο θέμα του Μεταναστευτικού. Πέραν των αλλαγών σε επίπεδο υφυπουργών που δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τις πέντε ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να έχει καταλήξει σε δύο καρατομήσεις υπουργών.

-Ad-