Ανασχηματισμός: Υπόγειες δυσαρέσκειες με… ονόματα

Πλούσιο παρασκήνιο από τον πρόσφατο ανασχηματισμό δημοσιεύει η στήλη «Βηματοδότης» στη εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Ο διορθωτικός ανασχηματισμός επήλθε με την αναβάθμιση κυρίως των κ.κ Σκυλακάκη, Παπαθανάση και την εγκατάσταση του κ Τσακλόνλου στο υπουργείο Απασχόλησης με κύρια ευθύνη την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που άφησε ανολοκλήρωτη ο κ Μηταράκης, συγκρουόμενος με τον κ. Βρούτση.

Από τη σχεδόν κραυγαλέα υποδοχή του κ Τσακλόγλου φαίνεται και η ενόχληση του κ. Βρούτση, την οποία επιχείρησε να κρύψει προσφέροντας μια αγκαλιά άνθη στον νεοεισελθόντα υφυπουργό.

Οπως και η παρουσία του κ. Γεωργιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την ορκωμοσία του κ. Παπαθανάση ήλθε ακριβώς να αμβλύνει τις εντυπώσεις δυσαρέσκειας που προκάλεσε η αφαίρεση κρίσιμων αρμοδιοτήτων από τον υπερκινητικό υπουργό Ανάπτυξης.

Ο μόνος που ευφυώς δεν αντέδρασε στην αναβάθμισή του υφισταμένού του κ. Σκυλακάκη ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πάντως οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχέδια ενός ευρύτερου ανασχηματισμού δεν έχουν εγκαταλειφθεί. Οπως πληροφορούμαστε μετατίθενται απλώς για τα τέλη του τρέχοντος έτους. Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου μιλάνε πλέον για χριστουγεννιάτικο ανασχηματισμό. Ιδωμεν.