Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια – «Η έρευνα συνεχίζεται»

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις που αφορούν το κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια και βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου «η έρευνα συνεχίζεται» ενώ το απόγευμα της Παρασκευής (22/3) μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε η 25χρονη «Μαρία» που φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» την ώρα που οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Η έρευνα για την Αστυνομία δεν έχει κλείσει, είναι πολύ λίγοι οι μήνες που χειρίζεται την υπόθεση η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων» υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου 23/3 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Μια έρευνα σταματά και συλλαμβάνονται κάποιοι δράστες, παραδίδεται η δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, ασκείται η δίωξη και προκύπτουν τα εντάλματα σύλληψης, αλλά για εμάς δεν σταματά εδώ η έρευνα. Έχουμε ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής ότι από το καλοκαίρι του 2023 υπάρχουν αυτά τα ανήλικα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα αυτού το κυκλώματος, δεν αποκλείεται όμως στο παρελθόν να υπάρχουν και περισσότερα θύματα, όπως και περισσότεροι δράστες» συμπλήρωσε.

«Στο προηγούμενο κύκλωμα είδαμε και παιδιά μικρότερα των 15 ετών δυστυχώς και υπήρξαν και εκεί γενετήσιες πράξεις με αυτά τα κορίτσια με χρηματική αμοιβή. Η έρευνα θα συνεχιστεί» υπογράμμισε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Η πορνεία είναι μια τεράστια επιχείρηση, είναι μια μπίζνα δισεκατομμυρίων»
Στο κύκλωμα μαστροπείας αναφέρθηκε μιλώντας στο Mega και ο δικηγόρος, Σπύρος Δημητρίου τονίζοντας: «Η πορνεία είναι μια τεράστια επιχείρηση, είναι μια μπίζνα δισεκατομμυρίων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλικία των θυμάτων μαστροπείας, αν και πολλές φορές όταν οι υποθέσεις αυτές φτάνουν στα δικαστήρια, τα θύματα αν δεν πουν ότι έγινε με τη θέλησή μου, σίγουρα θα πουν ότι τον άνθρωπο αυτόν, τον μαστροπό, τον χρειαζόμουν. Αυτά ακούγονται στις αίθουσες».

«Το ζήτημα εδώ είναι η ηλικία. Όταν κάποιος τελεί πράξη με ανήλικο και για αυτήν την πράξη του διώκεται, είναι έως τα 15 έτη. Αυτή είναι η σεξουαλική ανηλικότητα στην Ελλάδα. Ένας ανήλικος κάτω των 15 δεν επιτρέπεται να δίνει συναίνεση για σεξουαλική πράξη. Όταν προκύπτει ότι η συναίνεση αυτή έχει δοθεί, δεν διαπράττεται το αδίκημα του βιασμού» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τουρκία: Μποϊκοτάζ στην αγορά κατά της σύλληψης Ιμάμογλου – Διετάχθη εισαγγελική έρευνα
1 Απριλίου, 2025
Κορωπί: Ο 51χρονος με το κατσαβίδι είχε καταδικαστεί για τον βιασμό συντρόφου του – Η εμμονή με δικηγόρο και τα βασανιστήρια σε παιδική ηλικία
1 Απριλίου, 2025
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια
1 Απριλίου, 2025
Τέμπη: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι σταθμαρχών που «εκπαιδεύονται» με γελάκια στις κονσόλες μετά την τραγωδία – «Μην τραβήξει κανείς καμιά φωτογραφία»
1 Απριλίου, 2025
Κακοκαιρία: Η πλημμυρισμένη Πάρος από το διάστημα – Δορυφορική εικόνα
1 Απριλίου, 2025
Γαλλία: Βγαίνει στην αντεπίθεση η Λεπέν – Το καλοκαίρι του 2026 η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της
1 Απριλίου, 2025
FIRS: Το Νέο Όπλο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της ρωσικής διείσδυσης
1 Απριλίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάρος και Μύκονος μετά τη σφοδρή κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής
1 Απριλίου, 2025
Η Μόσχα εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία, αλλά έχει τις δικές της προτεραιότητες, λέει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών
1 Απριλίου, 2025
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα «κίτρινης» ή «κόκκινης» κάρτας σε υπουργούς
1 Απριλίου, 2025