Ανατριχιάζει η κατάθεση: «Γέννησα, άφησα το παιδί στο πλυντήριο, το τύλιξα και το πέταξα»

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της 19χρονης παιδοκτόνου της Πετρούπολης, με την κατάθεση της ίδιας, της ψυχιάτρου που διενήργησε την πραγματογνωμοσύνη και του αδελφού της κατηγορούμενης.

Η απολογία της ενώπιον των δικαστών
Η κοπέλα κατά την απολογία της ενώπιον του δικαστηρίου δε σταμάτησε να κλαίει. «Θα ήθελα πολύ να αλλάξω αυτό που έγινε. Τώρα που έχω καταλάβει τι έγινε, βλέπω συνέχεια εφιάλτες. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια» υποστήριξε.

Η ανατριχιαστική περιγραφή της
«Είχα δει στο ίντερνετ πώς μπορεί να γεννήσει μία γυναίκα μόνη της και προσπάθησα να τα κάνω και εγώ. Είχα κάτσει με την πλάτη στην πόρτα του μπάνιου. Η μητέρα μου χτυπούσε την πόρτα, αλλά δεν μπορούσε να μπει μέσα. Το κεφάλι μου ήταν έτοιμο να εκραγεί. Γεννάω. Ακουμπάω το παιδί στη γωνία και προσπάθησα να σηκωθώ» περιέγραψε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Όταν τα κατάφερα ακούμπησα το παιδί πάνω στο πλυντήριο. Θυμάμαι ότι είχα πολλά χαρτιά στα χέρια. Εγώ το έκανα (σ.σ. το σκότωσα, ήμουνα μόνη μου). Μετά, είπα στη μητέρα μου πάρε αυτή τη σακούλα και πέτα τη. Εγώ το έκανα, το τύλιξα με ένα σεντόνι και το έβαλα μετά στη σακούλα».

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της παιδοκτόνου που πέταξε το μωρό της σε κάδο απορριμμάτων, είχε ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου με τις καταθέσεις μαρτύρων. Η γιατρός που κατέθεσε σήμερα, είναι αυτή η οποία εξέτασε τη 19χρονη και διαπίστωσε ότι πάσχει από βαριά ψυχική νόσο και χρόνιο υποθυρεοειδισμό.

«Δεν είχα καταλάβει από την αρχή ότι ήμουν έγκυος. Με τον πατέρα ήταν μια πρόσκαιρη σχέση και διακόψαμε. Το έμαθε αργότερα από την τηλεόραση. Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος όταν ένα βράδυ που είχα ξαπλώσει, είδα κάτι να κουνιέται στην κοιλιά μου. Κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε μετρώντας και το χρονικό διάστημα της σχέσης μου»

Η ημέρα της γέννας
«Την ημέρα της γέννας ήταν σαββατοκύριακο. Σηκώθηκα το βράδυ να πάω να πιω νερό και άρχισα να πονάω. Όσο περνούσε η ώρα άρχισα να πονάω περισσότερο. Πήρα τον αδελφό μου γύρω στις 12 το μεσημέρι, ουρλιάζοντας. Όταν όμως μου είπε ότι έρχεται με γιατρό τότε βρήκα μια δικαιολογία και του είπα ότι πέρασαν οι πόνοι»

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο αδελφός της στην κατάθεση του στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι δεν ήξερε τίποτα.

«Επιβαρύνετε τη θέση σας για να καλύψετε τη μητέρα σας»
Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας είπε «Λέτε ότι είχατε μαζί χαρτί, ψαλίδι, πετσέτα. Αν κρίνω ότι υποστηρίζετε ότι δεν ανοίξατε την πόρτα στη μητέρα σας, τότε είχατε προαποφασίσει το έγκλημα. Αντίθετα σε όλα τα στάδια της προανάκρισης λέγατε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή. Νομίζω ότι προσπαθείτε να την καλύψετε. Όσο και αν προσπαθείτε μόνη σας να επιβαρύνετε τη θέση σας και να καλύψετε τη μητέρα σας δε σας πιστεύω. Την αγαπάτε το καταλαβαίνω, αλλά πρέπει στον καθένα α αποδοθούν ευθύνες»

Ήμουν για όλους η κόρη της Αλβανίδας που παντρεύτηκε τον Έλληνα
«Θέλω όλη η οικογένεια μου να ενωθεί. Αλλάξαμε γειτονιά και θέλω να κάνουμε μια νέα αρχή. Να τελειώσω το σχολείο και να βρω μια δουλειά. Να ξεπεράσω την ντροπή που νιώθω απέναντι στους δικούς μου, στο σχολείο μου. Από την ώρα που γεννήθηκα για όλους ήμουν η κόρη της Αλβανίδας που παντρεύτηκε τον Έλληνα. Με έχουν πει και “μπασταρδη”»

Η κατηγορούμενη είπε επίσης ότι το χρονικό διάστημα που έμενε με την οικογένεια της στη Λήμνο, είχε μείνει ξανά έγκυος κι είχε κάνει έκτρωση.

Γυμναστής σχολείου: Έπεφτε συχνά θύμα bullying
Ο γυμναστής της στο σχολείο που κατέθεσε, τη χαρακτήρισε «χαμογελαστό αλλά κλειστό παιδί» που έπεφτε συχνά θύμα bullying από τους συμμαθητές της λόγω του σωματικού του βάρους.

«Δεν είχε αντίληψη του τι συμβαίνει»
Η ψυχίατρος – πραγματογνώμων υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η 19χρονη δεν είχε συναίσθηση του νοσηρού. Δεν είχε αντίληψη του τι συμβαίνει και πού βρίσκεται. Η ίδια έκανε λόγο για ψυχωσική συμπεριφορά, τύπου Θεία Δίκη.

Τι κατέθεσε ο αδελφός της παιδοκτόνου
«Μακάρι να ήξερα ότι η αδελφή μου ήταν έγκυος. Τα κορίτσια μου θα ήταν στο σπίτι και όχι εδώ» κατέθεσε ο αδελφός της κοπέλας, ο οποίος υποστήριξε ότι δε γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη.