Ανατριχίλα για το φονικό στη Βάρη: Παιδιά και γυναίκες «οδήγησαν» τους εκτελεστές στα θύματα

Τα ίχνη συζύγων και παιδιών, που ήρθαν στην Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων ακολούθησαν οι εκτελεστές των Μαυροβουνίων μαφιόζων της επονομαζόμενης “Σκάλιαρι” για να βρουν τα θύματά τους στην Ελλάδα. Η δολοφονία συνέβη το απόγευμα της Κυριακής σε ταβέρνα στη Βάρη.

Παρότι οι 44χρονοι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς λάμβαναν ισχυρά μέτρα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα κινούνταν μόνο με… διερχόμενα ταξί, η επιθυμία τους να δουν τις συζύγους και τα ανήλικα παιδιά τους που έμεναν μόνιμα στην πατρίδα τους φαίνεται πως αποτέλεσε και την αχίλλειο πτέρνα τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.
Οι τέσσερις εκτελεστές, οι οποίοι φαίνεται να προέρχονται από την αντίπαλη φατρία “Καβάτσκι” ή τουλάχιστον από εκεί έλαβαν την εντολή των συμβολαίων θανάτου, ταξίδεψαν στη χώρα μας πιθανότατα οδικώς, ύστερα από πληροφορίες μετακίνησης γυναικών και παιδιών στην Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι πληροφορίες να προήλθαν από “αντιπροσωπεία” της μαφίας στη χώρα μας, καθώς στα νότια προάστια της Αττικής διαμένουν αρκετοί που κατάγονται από Μαυροβούνιο, Σερβία και Κροατία. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία διελεύσεων ατόμων από μεθοριακούς σταθμούς, ακόμη και από αεροδρόμια, επιχειρώντας να εντοπίσουν ύποπτα άτομα.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί εξετάζουν, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, ένα παράξενο περιστατικό που συνέβη την ημέρα των Θεοφανείων στη Γλυφάδα, όταν τρία άτομα είχαν έρθει στα χέρια με έναν Έλληνα σε καφετέρια της περιοχής για την αρπαγή του… μπουφάν του. Εκείνος τους είχε καταδιώξει, ειδοποιώντας την Αστυνομία, όταν τον απείλησαν με πιστόλι. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν και ο ένας πέταξε το πιστόλι ενώ ο άλλος το είχε στην κατοχή του. Και τα δύο πιστόλια είχαν… αποξεσμένους αριθμούς.

Ο ένας δήλωσε Σέρβος και οι άλλοι δύο Κροάτες, πήγαν στο Αυτόφωρο να δικαστούν, πήραν προθεσμία, τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που είχαν δηλώσει οι δύο Κροάτες ήταν πλαστά και από τα αποτυπώματά τους προέκυψε ότι ήταν Σέρβοι σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι αξιωματικοί μίλησαν με τις δύο γυναίκες, χωρίς να δίνουν απαντήσεις ακόμη και σε απλά ερωτήματα. Και οι δύο δεν εκδηλώνουν υποψίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις δολοφονίες των συζύγων τους. Επίσης, υποστηρίζουν ότι παρότι βρίσκονταν 15 ημέρες στην Αθήνα, δεν θυμούνται πού έμεναν κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, κάτι που δεν είναι πιστευτό στους αστυνομικούς.

Η μία από τις δύο παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως ο άνδρας της ήταν καταζητούμενος φυγάς, αλλά και οι δύο δήλωσαν άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητές τους και την εμπλοκή τους στη μαφία του Μαυροβουνίου. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι τα θύματα είχαν τουλάχιστον δύο σπίτια όπου διέμεναν και προσπαθούν να τα εντοπίσουν, εκτιμώντας ότι εκεί θα βρουν στοιχεία και πιθανώς οπλισμό που θα βοηθήσουν στην έρευνά τους.