Ανατροπή με τα σχολεία: Ποια και πότε θα ανοίξουν πρώτα

Στο γεγονός ότι όλα τα σχέδια της κυβέρνησης για την άρση του lockdown πάνε πίσω τουλάχιστον μία εβδομάδα, μετά τη χθεσινή αύξηση κρουσμάτων, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του Star.

Προβάδισμα όμως αυτή τη φορά για το άνοιγμα των σχολείων έχουν τα Λύκεια, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων!

«Πάμε για τουλάχιστον μια εβδομάδα παράτασης, 8 Μαρτίου και βλέπουμε» τόνισε η Κ. Μακρή που επισήμανε ότι η σταθεροποίηση είχε δημιουργήσει προσδοκίες – και στην κυβέρνηση και στην αγορά- ότι έστω στις 8 του μηνός τα καταστήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν κανονικά, χωρίς παραλαβή εκτός καταστήματος ή ραντεβού, αλλά μόνο με τον περιορισμό των τριών ωρών στα ψώνια.

Το χθεσινό άλμα ωστόσο αλλάζει τα σχέδια καθώς οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι αποκλείεται να πέσουμε στις 10 επόμενες ημέρες στα 500 κρούσματα, οπότε κι αν ακόμη ανοίξουν τα καταστήματα στις 8 Μαρτίου, θα είναι μόνο με click away.

Όσον αφορά τα σχολεία υπογράμμισε ότι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στην κυβέρνηση. Αν πρέπει όμως να διαλέξουν να ανοίξει μια βαθμίδα, δε θα είναι αυτή τη φορά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Δημοτικά αλλά τα Λύκεια. Ο λόγος; Να προετοιμαστούν οι μαθητές της τελευταίας τάξης που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε λίγους μήνες.

«Για τίποτα άλλο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση» τόνισε η Κ. Μακρή