Ανατροπή με το έκτακτο επίδομα – «Έχουμε εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια», λέει ο Θεοχάρης

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ανακοίνωσε την αδυναμία για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος κατά την περίοδο του Πάσχα, εξαιτίας της εξάντλησης των δημοσιονομικών περιθωρίων, σύμφωνα με νέες του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε: «Ναι, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο τα πήγαμε καλύτερα έναντι του στόχου, αλλά το αποτέλεσμα δεν μας επιτρέπει να κάνουμε σχέδια για παροχές. Για να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα τουλάχιστον για τρεις μήνες. Στην παρούσα φάση, πιστεύω ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα αν σχεδιάσουμε έκτακτο επίδομα για το Πάσχα. Έχουμε εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές και πρέπει να επιμείνουμε στους κανόνες της δημοσιονομικής σταθερότητας».

Εν συνεχεία, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο Χάρης Θεοχάρης εξήγγειλε αυστηρούς ελέγχους για όσους δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, αλλά η καταναλωτική τους συμπεριφορά δεν εναρμονίζεται με αυτά, τονίζοντας ότι υπάρχουν 800 κραυγαλέες τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες θα ελεγχθούν.

Αναφορικά με την εγκατάσταση POS για τους 35 κλάδους οι οποίοι υποχρεώθηκαν από φέτος στην εγκατάσταση τους για πρώτη φορά, ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση πέραν του τέλος Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά στην πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ, ο Χάρης Θεοχάρης είπε ότι η πληρωμή του μπορεί να γίνει μέχρι και σε 11 δόσεις – από 10 που ήταν μέχρι τώρα – και από το 2025 θα μπορεί να γίνεται και σε 12 δόσεις. Τέλος, σχετικά με τη φορολογία εισοδήματος, είπε ότι ο φόρος που θα προκύψει, μπορεί φέτος να πληρωθεί σε ως 8 μηνιαίες δόσεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα Τέμπη: «Αισθανόμαστε βαρύ το χρέος που πέφτει στους ώμους μας»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρχίζει η δίκη του μεγαλογαιοκτήμονα στον Βόλο που βίασε 11χρονο κορίτσι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για τον 27χρονο που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στην Κρήτη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσελέντης: Μπορεί να κάνει σεισμό 6 Ρίχτερ στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παπαζάχος για σεισμούς στη Σαντορίνη: Δεν θα ησυχάσουμε εύκολα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχω χωρίσει ποτέ με τον Τάιλερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο εφοπλιστής Γιώργος Λιγνός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Οικιακή βοηθός άρπαξε κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στη Συγγρού
12 Φεβρουαρίου, 2025