Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Δεκτή εν μέρει να γίνει η αίτηση αναίρεσης του Ιωάννη Σαββίδη ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη, πρότεινε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως η δικογραφία ως προς το σκέλος του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια και 66 έτη, θα πρέπει να επιστρέψει στο Εφετείο καθώς με το νέο Ποινικό Κώδικα έχει τροποποιηθεί το πλαίσιο ποινής ως προς το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Γι’ αυτό σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό θα πρέπει εκ νέου το Εφετείο να αποφανθεί επί της επιμέτρησης ποινής.

Κατά τη συνεδρίαση, ο συνήγορος Μαν. Παπαδάκης ανέπτυξε τους λόγους της αίτησης αναίρεσης, υποστηρίζοντας πως το σκεπτικό της πολυσέλιδης απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι ελλιπής ως προς τον εντολέα του.

Στην αίτησή του, ο κατηγορούμενος που έχει καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία των δύο αστυνομικών, υποστηρίζει πως δεν ήταν στο σημείο του εγκλήματος κατά τον χρόνο των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία του περιπτέρου που είχε προηγηθεί.

“Όταν η αστυνομία προέβη σε νόμιμη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων, που ενεργοποιήθηκαν τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές στα σημεία της ληστείας και της εμπλοκής των δραστών αυτής με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, από τις 18.50 έως τις 19.29 την 1η Μαρτίου 2011, αυτός (σσ: Σαββίδης), με την μία από τις δύο τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχε στην κατοχή του επικοινώνησε 22 φορές με τις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχαν στην κατοχή τους δύο κατηγορούμενοι, που βρίσκονταν εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου, πριν, κατά τον χρόνο και μετά, που έλαβε χώρα, η συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ”, αναφέρει.