Αναζητούνται οι απαντήσεις Καππάτου για τα «άδεια ταμεία του ΔΣΚ»

Μια πολύ περίεργη υπόθεση που εμπλέκει -ξανά- τον νυν βουλευτή Κεφαλονιάς της ΝΔ, Παναγή Καππάτο, φέρνει στο φως το efimeridakefalonia.gr. Δεδομένου ότι -για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα- ο κ. Καππάτος έρχεται στην επικαιρότητα με πολύ αρνητικό τρόπο, μάλλον θα πρέπει εκ νέου να δώσει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη και, πρώτα από όλα, στους ψηφοφόρους του, πολλοί από τους οποίους έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό με τα όσα ακούν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το efimeridakefalonia.gr αναφέρεται στην παρ΄ ολίγον πτώχευση του του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς (ΔΣΚ), επί προεδρίας Καππάτου. Μάλιστα, το τοπικό site δεν διστάζει να μιλήσει για «το περίφημο σκάνδαλο του Παναγή Καππάτου με τα λεφτά του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς».

Αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ και τις καταγγελίες που επικαλείται, στην υπόθεση διαδραματίστηκαν τα εξής:

O Παναγής Καππάτος παρέλαβε από τον προκάτοχό του στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, Παναγή Γεράκη, ως αποθεματικό το σημαντικότατο ποσό των 110.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το efimeridakefalonia.gr, όμως, στη διάρκεια της προεδρίας Καππάτου, μια τις πιο έμπειρες δικηγόρους του νησιού και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς ανακάλυψε πως το ταμείο ήταν πλέον μείον, ότι δηλαδή τα 110.000 ευρώ που παρέλαβε ο νυν βουλευτής (και εκ νέου υποψήφιος της ΝΔ στην Κεφαλονιά) είχαν εξανεμιστεί στη διάρκεια της θητείας του και ο Δικηγορικός Σύλλογος πήγαινε για πτώχευση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Αμέσως, όπως τονίζει το efimeridakefalonia.gr, ενημερώθηκε το σύνολο των δικηγόρων-μελών του ΔΣΚ και, κατόπιν έρευνας, εντοπίσθηκαν «αδιανόητες σπατάλες» από τον τότε Πρόεδρο, Παναγή Καππάτο, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις -όπως αναφέρεται- τα υπέρογκα έξοδα του ιδίου και της συνοδείας του κατά τις μεταβάσεις τους στην Αθήνα και αλλού για θέματα του Δικηγορικού Συλλόγου «όπου το ταμείο του χρεωνόταν πολυμελή και πολυτελή γεύματα σε εστιατόρια πολυτελείας με αστακομακαρονάδες και ούλτρα δαπανηρές διαμονές του ιδίου και της συνοδείας του σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, ενοικιάσεις ακριβών αυτοκινήτων κοκ».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου ρεπορτάζ, το θέμα πήγε στη Γενική Συνέλευση των Δικηγόρων και, μάλιστα, έλαβαν χώρα δύο επεισοδιακές Γενικές Συνελεύσεις. Όπως προσθέτει το efimeridakefalonia.gr, η καταγγέλλουσα δικηγόρος, που είχε πρώτη αναδείξει την υπόθεση, εισηγήθηκε να υποβληθεί μήνυση στον τότε Πρόεδρο Παναγή Καππάτο από τον Δικηγορικό Σύλλογο για κακουργηματική απιστία και, μάλιστα, την πρότασή της αυτή στήριξαν δικηγόροι όπως ο Άκης Γασπαράτος, ο Σπύρος Μπουρμπούλης, αλλά και δικηγόροι-κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Γιάννης Λυκούδης και η Ιωάννα Μαρκέτου που ζητούσαν στις Γενικές Συνελεύσεις να παραπεμφθεί ο Παναγής Καππάτος στην Εισαγγελία Κεφαλονιάς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Εν τέλει, υπογραμμίζει το efimeridakefalonia.gr, ο Παναγής Καππάτος δεν διώχθηκε χάρη στην παρέμβαση των δικηγόρων Σάββα Σαββαόγλου και Νίκου Ανουσάκη, που είχαν την άποψη πως δεν πρέπει να υπάρξουν ποινικές εμπλοκές όσο κι αν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την διαχείριση των χρημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου από τον Παναγή Καππάτο. Η πρότασή τους αυτή επικράτησε τελικά, καθώς οι δικηγόροι αποφάσισαν με πλειοψηφία 24-16 το θέμα να κλείσει και να μην υποβληθεί μήνυση στον Παναγή Καππάτο.

Δεδομένου ότι, όπως προαναφέραμε, είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Καππάτος απασχολεί με τρόπο αρνητικό την επικαιρότητα, πολλοί κάτοικοι της Κεφαλονιάς ζητούν πειστικές απαντήσεις και τονίζουν ότι ο κ. Καππάτος οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το θέμα, πολύ πριν την Κυριακή των εκλογών δίνοντας πειστικές απαντήσεις. Θα τις δώσει ο κ. Καππάτος;