Ανδραβίδα: Τέσσερις φορές ισόβια στον «μακελάρη»

Ομόφωνα κρίθηκε ένοχος ο 61χρονος μακελάρης από την Ανδραβίδα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών αποφάσισε τέσσερις φορές ισόβια στον καθ’ ομολογία δράστη της τετραπλής ανθρωποκτονίας στην Ανδραβίδα, όσα, δηλαδή, και τα θύματά του – από τα οποία αφαίρεσε τη ζωή τους με πραγματικά βάναυσο τρόπο.

Ειδικότερα, οι τακτικοί δικαστές έκριναν, ομόφωνα, ένοχο τον 61χρονο, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η ποινή του ανέρχεται σε τέσσερις φορές ισόβια για τις ανθρωποκτονίες και είκοσι ένα μήνες κατά συγχώνευση για οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και 900 ευρώ χρηματική ποινή.

Φαίνεται, λοιπόν, πως με την Εισαγγελέα της Έδρας συντάχθηκε πλήρως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η Εισαγγελέας «κατακεραύνωσε», στην κυριολεξία, τον κατηγορούμενο σε μία αναλυτική πρόταση, έχοντας απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του, αλλά και τα τρία ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση του, προτείνοντας την ενοχή του για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Μάλιστα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, τόνισε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή της ότι «ο κατηγορούμενους έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ήθελε να τους εξαφανίσει ως οικογένεια» και συμπλήρωσε με έμφαση πως «είναι εγκληματίας!».

Σημείωσε, δε, κάνοντας αναφορά στη σκηνή του εγκλήματος, πως «σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε σφουγγάρισε και θα συνέχισε να καθαρίζει αλλά στάθηκε άτυχος γιατί ο μικρός χτύπησε την πόρτα, άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε τον όπλο και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία για την εύρεση του όπλου».

Απέρριψε, ακόμα, και κάθε ισχυρισμό περί ψυχικής διαταραχής και απώλειας μνήμης, επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος δεν έχει κανένα ψυχιατρικό ιστορικό και πως υπήρξε αληθής συρροή σε όλες του τις πράξεις.