Ανδρέας Μικρούτσικος: «Βρέθηκα κλινικά νεκρός στο Ιπποκράτειο»

Μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα παραχώρησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και μίλησε για την οικονομική καταστροφή, την απώλεια του αδερφού του αλλά και τις γυναίκες της ζωής του.

Το πρωί της Δευτέρας η συνέντευξη σχολιάστηκε από την παρέα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και ο Ανδρέας Μικρούτσικος βγήκε τηλεφωνικά στον αέρα και μίλησε με τους παρευρισκόμενους.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου και το πως βιώνει το πένθος. «Είναι κάτι που με πονάει, θα με πονάει και θα το κουβαλάω μέχρι τέλους ζωής. Εγώ δεν είμαι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Έχω σελίδα στο facebook και πού και πού την ενημερώνω. Κάθε φορά που το ανοίγω λοιπόν βλέπω φωτογραφίες του Θάνου και δεν αντέχω. Είναι καθημερινή μαχαιριά.

Είναι κάτι που δεν μπορώ να συζητώ. Τώρα ας πούμε, που έχω ανοιχτή τηλεόραση, είδα το πρόσωπο του Θάνου και γύρισα το κάθισμά μου. Δεν αντέχω. Δεν είναι ότι συγκινούμαι. Δεν μπορώ να σκεφτώ, δεν μπορώ να μιλήσω. Μερικά πράγματα είναι ασυμφιλίωτα. Έχω χάσει και τους γονείς μου. Εκεί συμφιλιώθηκα γιατί βοηθούσε και η ζωή.

Η ιστορία με τον Θάνο δεν άλλαξε ποτέ. Όπως τον γνώρισα όταν άνοιξα τα μάτια μου και συνειδητοποίησα ότι είναι αδερφός μου, αυτό το πράγμα βάθαινε στην ίδια λογική. Τώρα λοιπόν ήρθε η ζωή να μου πει ότι αυτό ξεριζώνεται.

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες μετά τον θάνατό του βρέθηκα κλινικά νεκρός στο Ιπποκράτειο. Δεν είναι ότι έπαθα μια ίωση. Όλο αυτό το πένθος, βαρύτατα έτσι όπως το πήρα, ήταν μια πέτρα που δεν μπορούσα να σηκώσω.

Δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να γίνονται αριθμοί, φωτογραφίες και ανάμνηση. Δεν είμαι της ανάμνησης», εξομολογήθηκε on air ο γνωστός παρουσιαστής.