Ανδρουλάκης: Αν δεν εγκλωβιστούμε σε μια δίνη εσωστρέφειας πολύ σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στον χώρο της αντιπολίτευσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Δεσμεύομαι σήμερα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε η ζωή τους να είναι καλύτερη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας την ομιλία του αναφερόμενος σε όσους στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή ότι ο προερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα Αντόνιο Κόστα ανέλαβε νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηγηθεί του προοδευτικού κόσμου της χώρας και είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε αυτό που κάποτε ήταν όνειρο θερινής νυχτός», τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι «ποτέ δεν υπήρχε κανείς αποκλεισμός», «κάτι που φαίνεται ότι σε κάποιους δεν άρεσε», όπως σχολίασε.

«Είμαι σίγουρος ότι αν μείνουμε ενωμένοι τα πολύ περισσότερα θα έρθουν και δεν είναι μια απλή δέσμευση, είναι η μεγάλη μου πίστη», υπογράμμισε.

«Δεν πρέπει να καταστροφολογούμε. Την ώρα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει παντού, το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια το πράσινο είναι στον πολιτικό χάρτη της χώρας», είπε ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Είμαι σίγουρος πως αν δεν εγκλωβιστούμε σε μια δίνη εσωστρέφειας πολύ σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στον χώρο της αντιπολίτευσης», ανέφερε.

«Και αν κάτι με στενοχωρεί, πάνω απ’ όλα ανθρώπινα πέρα από την πολιτική, είναι μία εμμονή που βλέπω τις τελευταίες μέρες, αυτή είναι η αναγκαία διαδικασία δίκαιης αποτίμησης και εσωκομματικού διαλόγου να θέλουν κάποιοι να τη μετατρέψουν σε παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών», τόνισε.