Ανδρουλάκης: Την Κυριακή κρίνεται πότε θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την Κυριακή 06/09 Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακόπουλου θα αναμετρηθούν για την ηγεσία του κόμματος.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Νομίζω πως υπάρχει πολιτικός πολιτισμός και έγινε διάλογος. Νομίζω πως θα έχουμε μία μεγάλη συμμετοχή και είμαι αισιόδοξος γιατί νομίζω την Κυριακή δεν κρίνεται μόνο ποιος θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη κρίνεται πότε επιτέλους θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον ίδιο. Με όλα αυτά που συμβαίνουν και με όλα αυτά που λέει ίπταται πάνω από τα προβλήματα της κοινωνίας. Παίρνουν πρωτοβουλία οι βουλευτές για τα κόκκινα δάνεια και σήμερα τσιμουδιά ενώ εμείς έχουμε δώσει πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης μόνιμης κατοικίας. Η ΝΔ μας την αρνήθηκε», τόνισε χαρακτηριστικά , αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε, για εκείνον δεν είναι η καρέκλα πάνω από όλα αλλά η ενότητα της παράταξης.

«Η κεντρική στρατηγική δεν αλλάζει. Εγώ ανέλαβα ένα κόμμα που η ΝΔ ήταν στο 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ 32%, και το ΠΑΣΟΚ συνθλιβόταν στις εκλογές. Σε συνθήκες πίεσης και με λιγοστούς πόρους καταφέραμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα και στην αυτοδιοίκηση είναι πανίσχυρο. Κάναμε βήματα πως τα μπροστά. Ήταν αργά τα βήματα αλλά καταφέραμε κάτι μοναδικό. Τρίτη φορά σε 50 χρόνια μεταπολίτευσης έχει καταφέρει το 3ο, 4ο κόμμα να γίνεται αντιπολίτευση με άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Επιμέρους αλλαγές προφανώς θα γίνουν», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όλοι έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι αλλά πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Η πρώτη ευθύνη για το πανελλαδικό ποσοστό είναι του προέδρου. Όταν όμως λες πως θα κάνεις το ποσοστό 25% πρέπει να πεις γιατί στην εκλογική σου περιφέρεια έχουμε το τρίτο χειρότερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα. Εγώ δεν επιρρίπτω ευθύνες αλλά θέλω ορθολόγο και να ακούσω το σχέδιο. Δεν υπάρχουν μαγικά λόγια, και είδαμε πέρσι τα μαγικά λόγια όταν έλεγαν κάποιοι πως θα ξανακάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Σήμερα διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις μάχες τις έδωσα με αντίξοες συνθήκες. Στην αρχή το παρακράτος των υποκλοπών, πότε ξανά πολιτικός αρχηγός έχει αντιμετωπίσει αυτό που αντιμετώπισα εγώ; Τα media μέρα-νύχτα παίζανε Κασσελάκη-Μητσοτάκη. Πιο πολύ μας παίζουν τώρα για τα εσωκομματικά παρά για το πρόγραμμά μας. Δεν τα κάναμε όλα σωστά αλλά μην υποτιμούμε τον αγώνα και τον δικό μου αλλά και όσων έμειναν στα δύσκολα».




Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ

Σε σχέση με το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εθνικές εκλογές είπε: «Αν δεν έχουμε αυτοδυναμία πρέπει να κάνουμε προγραμματικές συμφωνίες. Πρέπει να γίνει τώρα ο διάλογος με όλες τις δυνάμεις που έχουν κοινές αγωνίες μαζί μας. Θεωρώ πως το σενάριο συνεργασίας με τη ΝΔ είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όταν ασκεί μία πολιτική που είναι απέναντι στην πολιτική μας, πώς θα συνεργαστούμε;».

Ενώ σε μία ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε θετικά: «Είμαι θετικός να συνεργαστούμε με κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά όχι για να μοιραστούνε καρέκλες. Σε αυτό το επίπεδο υπερέχουν οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα. Είναι αρχή μου να μην σχολιάζω όταν υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες σε άλλο κόμμα. Εύχομαι να βρουν τον δρόμο τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ κάνω τον αγώνα μου».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε και τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο LIVE NEWS:«Για μένα ένας πρωθυπουργός που σας δίνει μία συνέντευξη και δεν σχολιάζει τίποτα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, μάλλον χρειάζεται γρήγορα αλλαγή. Τρία χρόνια βάζω το θέμα για τις κατοικίες, για τα Airbnb, γιατί δεν έκανε τίποτα; Έχετε ξαναδεί κόμμα να χάνει 13%; Μάλλον δεν έχει καταλάβει το μήνυμα των ευρωεκλογών».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνελήφθησαν 18χρονος και 15χρονος για διακίνηση ναρκωτικών έξω από σχολείο
4 Οκτωβρίου, 2024
Βιασμοί στην Γαλλία: Η δίκη της Ζιζέλ Πελικό ανοίγει σε δημοσιογράφους και κοινό
4 Οκτωβρίου, 2024
Τηλεφωνική γραμμή για τα θύματα του ράπερ Diddy – Πάνω 12.000 κλήσεις
4 Οκτωβρίου, 2024
Μητσοτάκης από τη Ρηγίλλης: Μείναμε πάντα με σταθερότητα στη σωστή πλευρά της ιστορίας
4 Οκτωβρίου, 2024
Το Ιράν απειλεί με χτύπημα στις ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου
4 Οκτωβρίου, 2024
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ
4 Οκτωβρίου, 2024
Τσιάρας: Στόχος μας ο ΕΦΕΤ να γίνει περισσότερο λειτουργικός
4 Οκτωβρίου, 2024
Φρίκη δίχως τέλος στη Γάζα: Δεκάδες νεκροί μετά από νέες ισραηλινές επιθέσεις
4 Οκτωβρίου, 2024
Εξαφανίστηκε 17χρονος στον Καρέα
4 Οκτωβρίου, 2024
Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών για τα θύματα των πλημμυρών στη Βοσνία Ερζεγοβίνη
4 Οκτωβρίου, 2024