Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρά δύο ξαδέρφια 15 και 13 ετών – Οι γονείς δεν ήξεραν τίποτα

Δυο ανήλικα αδέρφια έχασαν τη ζωή τους μετά από δυστύχημα που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου όταν έσπασε το σκοινί που τραβούσε το kite surf το οποίο χρησιμοποιούσαν τρία παιδιά.

Οι οικογενειακές διακοπές μετατράπηκαν σε τραγωδία για Βρετανούς τουρίστες που επέλεξαν να περάσουν μερικές ημέρες στη Ρόδο. Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/10) δυο ξαδέρφια ηλικίας 15 και 13 ετών έπεσαν θύματα τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου, όταν έκαναν kite surf.

Tο τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν έσπασε ξαφνικά το σκοινί που τραβούσε το αλεξίπτωτο τους, με αποτέλεσμα να πέσουν από μεγάλο ύψος σε βραχονησίδα που βρίσκεται ανάμεσα στους Πεύκους και τη Λίνδο.

Οι δύο άτυχοι νεαροί βρήκαν ακαριαίο θάνατο μετά την πρόσκρουση στα βράχια. Ο τρίτος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρόδου με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στη Βρετανία, ιστοσελίδες όπως η Daily Mail να δημοσιεύουν σχετικά ρεπορτάζ και να αναφέρουν λεπτομέρειες από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Ρόδο.

Οι πλέον τραγικές φιγούρες της ιστορίας, είναι οι δυο γονείς που είδαν το ένα τους παιδί να χάνει τη ζωή του και το άλλο να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το τραγικό δυστύχημα. Το πιο σοκαριστικό από όλα, είναι πως στην αρχή οι γονείς δεν είχαν αντιληφθεί ότι τα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να δουν τι έχει συμβεί όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ακολουθώντας τα ασθενοφόρα, και περίμεναν να μάθουν νεότερα λέγοντας «τους είδαμε να φεύγουν με το αλεξίπτωτο και τώρα τρέχουμε στο νοσοκομείο».

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε αντίθεση με όσα έγιναν γνωστά τις πρώτες ώρες στα ελληνικά ΜΜΕ, τα βρετανικά media αναφέρουν πως έχουν χάσει τη ζωή τους το 15χρονο κορίτσι και το 13χρονο αγόρι που μεταξύ τους είναι ξαδέρφια, ενώ ο 15χρονος, αδερφός του αγοριού που έχασε τη ζωή του, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (29/10) τόσο ο χειριστής του ταχύπλοου όσο και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τα θαλάσσια σπορ. Ο πρώτος, μάλιστα, φέρεται να δέχθηκε να ανέβουν τρία άτομα στο Kite Surf, κάτι που έχει καταργηθεί από πέρσι, όπως και για το όριο ηλικίας που είναι τα 16 έτη, με τα παιδιά να είναι 13 και 15 ετών.

Παράλληλα, για το δυστύχημα έπαιξαν μεγάλο ρόλο και οι άσχημες καιρικές συνθήκες τις οποίες προφανώς και αγνόησαν όταν επέλεξαν να επιτρέψουν στα παιδιά να κάνουν το θαλάσσιο σπορ. Οι δυο άνδρες είναι στα χέρια των αρχών και η υπόθεση πλέον παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.