Ανείπωτη τραγωδία στον Πόρο: Και οι τρεις επιβάτες ανασύρθηκαν νεκροί

Ανασύρθηκαν οι σοροί και των τριών επιβατών του πολιτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης (20/08).

Ακόμη μία σορός άνδρα, επιβαίνοντα στο πολιτικό ελικόπτερο, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, ανασύρθηκε από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Νωρίτερα είχαν ανασυρθεί δύο σοροί ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου.

Πόρος: Εικόνες ΣΟΚ από το βυθισμένο ελικόπτερο

Πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε πριν λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά.

Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια. Την ώρα αυτή διεξάγονται έρευνες για τυχόν επιζώντες.

Οι πρώτες πληροφορίες του OPEN TV αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί, οι οποίοι επέβαιναν στο πολιτικό ελικόπτερο.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Πόρος ελικόπτερο: τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στον δημοσιογράφο του OPEN TV, Δημήτρη Φρέσκο.

«Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους».

Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου επιβεβαιώνει ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ.

Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου:

Πόρος ελικόπτερο: έκανε περιστροφή στον αέρα, έγινε έκρηξη και έπεσε στη θάλασσα

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε το συμβάν…

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμη πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Ελικόπτερο – Πόρος: Τι είδε ο άνθρωπος που μετέφερε τους επιβαίνοντες στο ελικοδρόμιο

Aυτόπτης μάρτυρας, συγκεκριμένα ο άνθρωπος που μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον πιλότο και τους δύο Ρώσους στο ελικοδρόμιο, σε επικοινωνία με το Open TV και τον Δημήτρη Φρέσκο περιέγραψε όσα συνέβησαν πριν από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του στο ελικόπτερο επέβαιναν για δύο άτομα ρωσικής καταγωγής, ηλικίας 40-45 ετών, ενώ ο πιλότος ήταν μεγαλύτερης ηλικίας.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το ελικόπτερο φάνηκε να έχει προβλήματα από την στιγμή που απογειώθηκε από το ελικοδρόμιο. «Κάτι δεν πήγαινε καλά. Πήγαινε κάπως περίεργα» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως οι έρευνες πραγματοποιούνται με μεγάλη προσοχή, ενώ στο σημείο της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου βρίσκονται εθελοντές με λάντζες και θαλάσσια ταξί καθώς και άνδρες του Λιμενικού.