Ανελκύσθηκε το μοιραίο αεροσκάφος – Συγκλονιστική περιγραφή του ναυαγοσώστη

Αγαπημένοι φίλοι και έμπειροι πιλότοι ήταν οι δύο άνθρωποι που βρήκαν τραγικό θάνατο σε μια απέλπιδα προσπάθεια προσγείωσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, δέκα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης και σε συνθήκες σκότους, στο πρώην αεροδρόμιο του Μάλεμε στον Δήμο Πλατανιά.

Ανελκύσθηκε από την θάλασσα το αεροσκάφος στο Μάλεμε – Έμπειροι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης
Κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Θεόδωρος Πάντος 60 ετών, πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας και συγκυβερνήτης, ο 61χρονος Κωνσταντίνος Καραμπίνης, πατέρας δύο παιδιών.

Το μικρό αεροσκάφος αεροσκάφους τύπου Σαβάνα, που συνετρίβη απόσταση περίπου 300 μέτρων παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα και εκβράστηκε σε ύπτια θέση στην ακτή.

Ακολούθησε η ανέλκυσή του από γερανό προκειμένου να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος από τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων και με δεδομένη την πολύ μεγάλη εμπειρία του άτυχου κυβερνήτη, δεν αποκλείεται να υπήρξε απώλεια στήριξης με απότομη κλίση προς τα κάτω. Εξαιτίας της χαμηλής πτήσης είναι πολύ πιθανό, να μην υπήρχε ο χρόνος για να αναστραφεί η πτώση του σκάφους.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή στην ΕΡΤ Χανίων, του ναυαγοσώστη Παύλου Λιτινάκη, γι αυτό που αντίκρισε βουτώντας -χωρίς μάλιστα καταδυτικό εξοπλισμό- προκειμένου να ανασύρει τους δύο ανθρώπους. Το σκάφος βυθίστηκε και συνετρίβη με το πρόσθιο μέρος, με τους δύο αδικοχαμένους αγαπημένους φίλους, να έχουν παραμείνει στα καθίσματα με τη ζώνη ασφαλείας. Τα τραύματά τους καταδεικνύουν ή ότι πέθαναν ακαριαία ή ότι έχασαν τις αισθήσεις τους από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Πάντως φως στα ακριβή αίτια θανάτου των δύο ανθρώπων, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί από τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη στο Νοσοκομείο Χανίων, σήμερα το απόγευμα.