Ανεβάζει στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στην… κανονικότητα και αίτημα για αποπομπή Σκέρτσου

H επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην…κανονικότητα, γεγονός που σηματοδοτήθηκε από την πρώτη έξοδο του Αλέξη Τσίπρα από την Κουμουνδούρου για συναντήσεις με ανθρώπους της αγοράς, συνοδεύτηκε με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αποπομπή του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σαφές πως ανεβάζει στροφές και σκληραίνει την αντιπολιτευτική του γραμμή θεωρώντας πως η περίοδος χάριτος προς την κυβέρνηση για τα θέματα υγειονομικής διαχείρισης της πανδημίας που μονοπωλούσε την επικαιρότητα έχει εξαντληθεί, επομένως η κριτική προς τις κυβερνητικές επιλογές για φλέγοντα θέματα πρέπει να είναι εξίσου αξιόπιστη και αυστηρή.

Δια του εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χθες την απομάκρυνση του κ. Σκέρτσου από το Μαξίμου χαρακτηρίζοντας την ως «ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού». Παράγοντες της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι ο κ. Σκέρτος που «έγραψε» στα social media για την δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο, δεν είναι ένας τυχαίος υφυπουργός, αλλά είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη «είναι το δεξί του χέρι και συνήθως μιλάει εξ ονόματος του πρωθυπουργού»

Οι ίδιοι παράγοντες τόνιζαν πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει με απροκάλυπτο τρόπο στην δικαιοσύνη συμμετέχοντας σε ένα θέατρο παραλόγου αφού την ερχόμενη Τρίτη η Ολομέλεια της Βουλής θα ψηφίσει για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου στο πρόσωπο του Δ. Παπαγγελόπουλου που κατηγορείται για παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη σε σχέση με το σκάνδαλο της Novartis.

«Ο κ Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο face book ως απλός πολίτης» ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης επιμένοντας στην αναγκαιότητα απομάκρυνσης του υφυπουργού στον πρωθυπουργό από το Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την πρώτη του έξοδο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων από την Κουμουνδούρου για μία μικρή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και εργαζόμενους και για μία συνάντηση σε ένα κλειστό μπαρ στην στοά της οδού Βουλής με εστιάτορες.

Κατά την ενημέρωση που έκανε η Κουμουνδούρου οι επιχειρηματίες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο διάστημα που θα βαθαίνει η οικονομική ύφεση και συγχρόνως κατέθεσαν την απογοήτευσή τους για τα ανεπαρκή-όπως τα χαρακτήρισαν- μέτρα στήριξης της κυβέρνησης. Είπαν ότι κατά την γνώμη τους δεν υπάρχει σαφές κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, ενώ οι εστιάτορες διατύπωσαν αμφιβολίες για το «εάν θα ανοίξουμε και όταν θα ανοίξουμε σε δύο εβδομάδες αν θα επιβιώσουμε». Αυτό που τούς απασχολεί είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο πακέτο στήριξής τους ώστε να κάνουν ένα στοιχειώδη προγραμματισμό είτε για το καλύτερο είτε για το χειρότερο σενάριο, κάτι που απέδωσαν στην σύγχυση που όπως είπαν επικρατεί σε κύκλους της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού που κινδυνεύουν να κάνουν βουτιά θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ζήτησε «να μην επιδοτηθεί η αναστολή των συμβάσεων αλλά η εργασία και οι μισθοί» τονίζοντας ότι επιμένει ακόμη και τώρα στην επιδότηση της εργασίας με παράλληλη απαγόρευση των απολύσεων ώστε να αποφευχθούν ποσοστά του 2013 στην ανεργία «και να μην ξαναμιλήσουμε για μία χαμένη γενιά».

Ακόμη, ζήτησε μειώση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης με όρους και κριτήρια καθώς και μικροπιστώσεις για τους επιχειρηματίες.