Ανήλικος θετικός στον κορονοϊό χειρουργήθηκε με επιτυχία!

Με απόλυτη επιτυχία χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα ανήλικος που ήταν θετικός στον Covid-19.

Το 15χρονο παιδί από τα Γιάννινα υπέστη οξεία σκωληκοειδίτιδα και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και κει πλέον ανέλαβαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Το παιδί οδηγήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη χειρουργική αίθουσα με όλα τα μέτρα προστασίας για το ίδιο αλλά και για το προσωπικό του νοσοκομείου.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης οδηγήθηκε σε θάλαμο χωρίς παρουσία άλλων ασθενών και παραμένει ακόμη στο νοσοκομείο καθώς χρειάζεται παρακολούθηση λόγω της επέμβασης.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν η μητέρα του επίμονα ζητούσε να βρεθεί δίπλα στο παιδί της. Με τις οδηγίες της Διοίκησης υπεβλήθη σε μοριακό τεστ και στη συνέχεια της δόθηκε η άδεια να μείνει δίπλα στον 15χρονο ασθενή.

Πρόκειται για την πρώτη χειρουργική επέμβαση που γίνεται στην Ήπειρο σε θετικό ασθενή και μία από τις λίγες που έχουν γίνει στη χώρα.

«Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με σοβαρότητα και ευαισθησία στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της παρούσας περιόδου και της πανδημίας» σχολίασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης.

Πηγή: www.epiruspost.gr

-Ad-