Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ: Και τη Μύκονο και όποιο άλλο νησί χρειαστεί θα επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας

Και τη Μύκονο και όποιο άλλο νησί χρειαστεί θα επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εν όψει της αυριανής περιοδείας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί των ανέμων.

Η Κουμουνδούρου εμφανίζεται ανήσυχη για τις εξελίξεις και πεπεισμένη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις επιλογές του κάνει διπλό σαμποτάζ τόσο στην υγεία όσο και στην οικονομία, αφού ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας. Τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στη Μύκονο προκαλούν μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις του νησιού αλλά και στη διεθνή εικόνα της χώρας, αναφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξηγώντας πως εάν η κυβέρνηση λόγω της ανικανότητάς της -όπως λένε-προκαλέσει κι άλλα τοπικά λοκντάουν σε τουριστικούς προορισμούς τότε θα πρέπει να αναλάβει και την πλήρη ευθύνη για την αποτυχία της.

Όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σκέφτεται να καταψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά και την υποχρέωση των εργαζομένων να επιδεικνύουν και κατά συνέπεια αποδεικνύουν στους εργοδότες μέσω πιστοποιητικού ότι έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνουν ότι η τροπολογία κατατέθηκε χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων που προάγουν την ηθική της ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης και κυρίως χωρίς καμία προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία, αλλά, αντίθετα με ρητή πρόβλεψη για αναστολή καθηκόντων και μη καταβολή αποδοχών σε ανεμβολίαστο προσωπικό του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Εξηγούν ότι στην πράξη αυτό σημαίνει απολύσεις εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές και συμβασιούχων σε δομές του ΕΣΥ και σε προνοιακά ιδρύματα.

Οι δύο τομεάρχες αναφέρουν πως η κυβέρνηση επιλέγει για μία ακόμη φορά τη “γραμμή” του αυταρχισμού και του διχασμού και όχι της πειθούς και της κοινωνικής συνοχής. Προσθέτουν δε ότι η κυβέρνηση στο όνομα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας επιλέγει να επιβάλει ένα μέτρο που δεν απαντά στο μείζον πρόβλημα της ανεπαρκούς ανοσιακής προστασίας της κοινωνίας έναντι της μετάλλαξης Δ και του τέταρτου επιδημικού κύματος.