«Ανοιχτή» η Αθήνα σε συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί τον χρόνο για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών την ώρα που η αντιπολίτευση τον σπαταλά ανωφελώς», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο οικονομικό κλίμα τονίζοντας ότι βελτιώθηκε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα γρήγορα και αποφασιστικά, με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκτενώς στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τις λοιπές επαφές που είχε η ευρωπαία αξιωματούχος στη χώρα μας.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε για πιθανή συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Πράγα και απάντησε: «Αν ο τούρκος πρόεδρος επιδιώξει συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση περί του ρόλου των ΗΠΑ στην ελληνοτουρκική κρίση, ο εκπρόσωπος ανέφερε

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ εκείνο που κρατάμε και που γνωρίζουμε αφενός οι δημόσιες τοποθετήσεις Αμερικανών αξιωματούχων για την προκλητική στάση της Τουρκίας, αλλά και τοις τελευταίες εξελίξεις στο Κογκρέσο όπου έχει καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι η τακτική που εφαρμόζει δεν είναι τακτική που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό όσον αφορά στην προμήθεια αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ. Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο ότι και οι σύμμαχοί μας, και οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη αλλά και όλος ο κόσμος που σέβεται το διεθνές δίκαιο στέκεται απέναντι σε οτιδήποτε έχει αναθεωρητική διάσταση, διάσταση πρόκλησης και προβλημάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».