Ανοίγει επίδομα 150 ευρώ: Πού κάνετε αίτηση – Οι δικαιούχοι

επίδομα: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το voucher 150 ευρώ. Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που ανοίγει μετά το κλείσιμο του «Κοινωνικού Τουρισμού 2022».

Ζήτημα ωρών είναι το άνοιγμα του tourism4all.gov.gr, όπου θα μπορέσετε να κάνετε αίτηση για τα 150 ευρώ που θα δοθούν ύστερα από κλήρωση. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως η πλατφόρμα του «Τουρισμός για Όλους» θα ανοίξει αμέσως μετά το κλείσιμο των αιτήσεων για τον «Κοινωνικό Τουρισμό 2022», που έχει προθεσμία έως τις 23/6 στις 14:00.

Το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού απευθύνεται στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ενώ το voucher θα δοθεί σε 200.000 που θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν ΕΔΩ.

Το πιθανότερο είναι πως η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, δεδομένου πως έχει ανακοινωθεί ότι από τις 5 Ιουλίου, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το κουπόνι.

Ο «Τουρισμός για Όλους» θα έχει φέτος μια μεγάλη αλλαγή αφού το voucher θα μπορεί να εξαργυρωθεί και στην εστίαση. Θα έχει τη μορφή του Freedom Pass που δόθηκε στους νέους για τον εμβολιασμό τους. Το σκεπτικό των φετινών αλλαγών είναι να μπορέσει -κατ’ επιλογή του δικαιούχου- να στηριχθεί και η εστίαση, ο κλάδος με το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία, τα lockdown και τους περιορισμούς τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης».

επίδομα: Πότε είναι η κλήρωση του «Τουρισμός για Όλους»

Το πιθανότερο είναι πως η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Εξάλλου, έχει ανακοινωθεί πως από τις 5 Ιουλίου, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το κουπόνι.

Τα κριτήρια για αίτηση

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, σε πρόσφατη συνέντευξή της ανέφερε πως μέσω άυλης κάρτας θα ωφεληθούν 200.000 δικαιούχοι, με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ήδη από το 2020 και αυξημένο φορολογικό εισόδημα.

επίδομα: Έκτακτα επιδόματα 150 ευρώ και 300 ευρώ για διακοπές

Σύμφωνα με την ίδια, για τη Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε πέρυσι, θα δοθούν 150 ευρώ και για τη Σάμο, λόγω και της μεγαλύτερης τιμής εισιτηρίων, θα δοθούν 300 ευρώ.

Πριμοδότηση 10 ημερών θα δοθεί φέτος στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού για περιοχές όπως ο Έβρος, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και η Εύβοια.

-Ad-