Ανοίγει νωρίτερα η Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Αποδεκτό έκανε η κυβέρνηση το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανοίξει νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική επικοινωνία του Κωνσταντίνου Τασούλα με τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε επιστολή με την οποία επίσημα ζήτησε να ολοκληρωθεί νωρίτερα η θερινή διακοπή των εργασιών της Βουλής και να ανοίξει νωρίτερα το κοινοβούλιο, έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα των παρακολουθήσεων. Το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε δεκτό από την κυβέρνηση, όπως ενημέρωσε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».