Άνοιγμα σχολείων: Αυτή είναι η ημερομηνία που προτείνουν οι ειδικοί

Τη Δευτέρα αναμένεται να προκύψει η οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, όταν και θα γίνει η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών για το θέμα, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται την Τρίτη.

Πάντως, δύο από τα μέλη της επιτροπής που ήταν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, οι Νίκος Σύψας και Παναγιώτης Γαργαλιάνος συμφώνησαν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, με την προϋπόθεση να είναι όλα έτοιμα για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παράλληλα, οι δύο επιστήμονες δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία τον χειμώνα, σε περίπτωση που παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Στο ερώτημα εάν θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ίδια ημερομηνία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.