Άνοιγμα σχολείων μόνο για Γ’ Λυκείου: Σκέψεις για δύο βάρδιες

Ακόμη και για το σενάριο να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία προετοιμάζονται κυβέρνηση εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς καθώς το ενδεχόμενο να μη δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς είναι ορατό.

Αυτήν τη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν μέχρι τις 10 Μαΐου όπως επίσης ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν έστω και με μικρή καθυστέρηση. Τις τελευταίες μέρες άλλωστε πυκνώνουν οι εισηγήσεις των ειδικών οι οποίοι προτείνουν να μην ανοίξουν τα σχολεία και να ληφθεί μέριμνα μόνο για τους μαθητές της Γ Λυκείου.

To υπουργείο Παιδείας ήδη προχώρησε στην περικοπή της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλαδικές και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό καθώς τα μαθήματα σταμάτησαν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Συνεπώς το μόνο βασικό ζήτημα που απομένει όσον αφορά τα διαδικαστικά είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εξετάσεων και ο αριθμός των εισακτέων.

Υπάρχουν σκέψεις, σύμφωνα με το Εθνος, να ανοίξουν τα σχολεία και να γίνουν μαθήματα μόνο για τη Γ Λυκείου αφού πρώτα ληφθούν μέτρα για να λειτουργούν σε διαφορετικές ζώνες πρωινά και απογευματινά τμήματα ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός.