Ανοιγμα σχολείων – Νέα μέτρα: Παρελθόν η τηλεκπαίδευση – Επιστροφή της μάσκας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Τα παιδιά θα υποβάλλονται σε 2 σελφ τεστ την εβδομάδα που ενδέχεται να πραγματοποιούνται στις σχολικές αίθουσες. Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί από την άλλη που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα δυο τεστ την εβδομάδα που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.

Η μικρή μαθήτρια ετοιμάζεται να πάει στην τρίτη δημοτικού κι ελπίζει πως σε αυτή την τρίτη χρονιά της σχολικής της ζωής δεν θα χρειαστεί να ξαναδει τη δασκάλα και τους συμμαθητές της μέσα απο μια οθόνη .Το ίδιο και ο πατέρας της.

Δυο σελφ τεστ την εβδομάδα θα διανέμονται δωρεάν στους μαθητές και στο τραπέζι των ειδικών του υπουργειου υγείας που θα καθορίσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο βρέθηκε η πρόταση να γίνονται αυτά στο σχολείο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της ψευδους βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Εξετάζεται επίσης οι τάξεις ή ολόκληρες οι σχολικές μονάδες να μην οδηγούνται σε αναστολή λειτουργίας με ενα εως τρια κρούσματα αλλά με μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και με περισσότερα επαναληπτικά τεστ. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου φαίνεται να διχάζει τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής

Με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργειου παιδείας πάντως όσοι μαθητές ανω των 12 ετων εμφανίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου δεν θα χρειαστεί να υποβαλλονται σε αυτοδιαγνωστικο τεστ δυο φορες την εβδομάδα.

Με τη δαπάνη δυο εργαστηριακων τεστ κορονοιου την εβδομαδα επιβαρύνονται οι εκπαιδευτικοί που θα προσέρχονται στα σχολεία χωρις πιστοποιητικο εμβολιασμού η νόσησης .Το ίδιο θα ισχύσει και για το προσωπικο αλλά και τους φοιτητές των ΑΕΙ

Τα μέτρα κατά του κορωνοιου φέτος αναμένεται πάντως να είναι λιγότερο αυστηρά με ασπίδα προστασίας τα τεστ και τον εμβολιασμό μεγάλου αριθμου εκπαιδευτικών και αρκετων μαθητων ανω των 12 ετων .