Άρση μέτρων: Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια

Οριστικοποιείται το σχέδιο επανόδου των μαθητών στα σχολεία, το οποίο θα ανακοινώσει αύριο το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι στις 11 Μαίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα οι μαθητές της Γ Λυκείου, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Πανελλαδικές, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 18 Μαίου, θα επανέλθουν στα θρανία οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου καθώς και οι μαθητές των Γυμνασίων.

Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το τι θα γίνει με τους μαθητές του Δημοτικού, οι οποίοι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα επιστρέψουν στις τάξεις τους – εκτός απροόπτου – την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsique, μέχρι αργά σήμερα το βράδυ, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί – ακόμα και εντός του υπουργείου – που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις έως και ενστάσεις για την απόφαση επανόδου των μεγαλύτερων μαθητών στα θρανία. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που είτε προβλέπουν ότι υπό το βάρος των αντιδράσεων που θα υπάρξουν από γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα, η απόφαση μπορεί και να διαφοροποιηθεί, είτε απλά εκφράζουν έντονο φόβο για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων του ιού στα σχολεία, κάτι που όπως λένε, θα έχει ολέθριες συνέπειες στο κοινό αίσθημα.

Οσοι διαφωνούν με την απόφαση για επάνοδο των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου (πλην της Γ’ Λυκείου) στα σχολεία, θεωρούν αναγκαίο, αν μη τι άλλο, να μην επιτραπεί η επιστροφή των μικρότερων μαθητών του Δημοτικού.

Οι γονείς, πάντως, οι οποίοι όπως προκύπτει και από τις αναρτήσεις στα social media εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, θα περιμένουν την εξειδίκευση του πλάνου από την Κεραμέως, η οποία, πέραν των άλλων, θα τοποθετηθεί και για το ζήτημα της λειτουργίας των φροντιστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τάση που κυριαρχεί είναι ν’ ανοίξουν παράλληλα με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, δηλαδή στις 18 Μαίου, αν και υπάρχουν σκέψεις να επιτραπεί μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και για τις υπόλοιπες τάξεις να συνεχιστούν τα μαθήματα διαδικτυακά όπως γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες.