Άνοιγμα σχολείων: «Θα εκτυλιχθούν πρωτόγνωρες εικόνες»

Υπό καθεστώς φόβου, ανασφάλειας και αντιρρήσεων ανοίγουν σταδιακά τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 11 Μαΐου.

Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι στην επόμενη μέρα θα εκτυλιχθούν πρωτόγνωρες εικόνες. Ηδη γονείς ενημερώνουν τα σχολεία ότι δεν θα διακινδυνεύσουν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο και κυρίως αυτά της Γ’ Λυκείου καθώς διάχυτος είναι ο φόβος στις οικογένειες μην αρρωστήσουν και χάσουν τις Πανελλαδικές.

Δεν αποκλείεται το άνοιγμα των σχολείων να συνοδευτεί από άδειες αίθουσες ειδικά των μαθητών της τελευταίας τάξης του λυκείου.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς δεν αποκλείεται να σημειωθεί μαζικό κύμα αιτήσεων για άδεια ειδικού σκοπού από τους καθηγητές σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με μαθητές. Οπως τονίζουν εκπαιδευτικές πηγές οι καθηγητές θα κληθούν να κάνουν τους τροχονόμους ακόμη και στις τουαλέτες ενώ οι ίδιοι θα στέκονται όπου βρουν αφού οι αίθουσες των καθηγητών είναι μικρές και δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Τα 7 SOS για μαθητές, γονείες και καθηγητές:

Απουσίες

Οι γονείς με μια απλή βεβαίωση μπορούν να δικαιολογούν τις απουσίες των μαθητών που δεν θα πάνε σχολείο για λόγους υγείας ευπαθών ατόμων στην οικογένεια ή άλλους ειδικούς λόγους.

Μάσκες

Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική για τους μαθητές κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο σχολείο στα σχολικά λεωφορεία παρά μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Δεν θα γίνουν για μαθητές γυμνασίων Α’ και Β’ Λυκείου το ίδιο ισχύει και για τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου. Η βαθμολόγηση θα γίνει βάσει της βαθμολογίας των τετραμήνων.

Χρήση αντισηπτικών – Καθαριότητα

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι τα αντισηπτικά είναι καθ οδόν με προτεραιότητα για τη Γ’ Λυκείου. Τα σχολειά θα απολυμαίνονται δύο φορές την ημέρα. Θα αναρτηθεί ειδικό ψηφιακό και οπτικοακουστικό υλικό για ενημέρωση των μαθητών.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία

Το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων έχει τοποθετηθεί για την 1η Ιουνίου Κάτι τέτοιο πάντως δεν μοιάζει πολύ πιθανό.

Πότε ένα παιδί δεν πρέπει να πάει σχολείο

Εάν υπάρχει παππούς ή γιαγιά ηλικίας άνω των 7Ο ετών και ιδίως αν έχει υποκείμενο νόσημα τότε τα παιδιά θα πρέπει να αποφύγουν το σχολειό. Επίσης όταν τα ίδια τα παιδιά έχουν πυρετό ή άλλο μέλος της οικογένειας.

Τι γίνεται αν αρρωστήσει την περίοδο των Πανελλαδικών

Μπορεί να λάβει μέρος στις επαναληπτικές όπως γίνεται κάθε χρόνο για περιπτώσεις ασθένειας ή θανάτου συγγενούς α’ βαθμού.

Πηγή: Εθνος