Ανοιγμα σχολείων: Το σχέδιο επιστροφής στα θρανία

Γονείς και μαθητές αγωνιούν για την επόμενη μέρα στα σχολεία. Προτεραιότητα η Τρίτη Λυκείου. Γρίφος για τους ειδικούς τι θα γίνει με τους μαθητές των υπολοιπων τάξεων.

Με τις μέρες να μετρούν αντίστροφα για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αίνιγμα παραμένει, τι ακριβώς θα ισχύσει για τα σχολεία της χώρας.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην Τρίτη Λυκείου, ενώ ιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη των μαθημάτων η 11η Μαΐου.

Η ανακοίνωση της τελικής ημερομηνίας των πανελλαδικων εξετάσεων όμως που θα δώσει τέλος στην αγωνία μαθητών και γονιών είναι θέμα ημερών.

Στόχος του Υπουργείου είναι η ολοκλήρωση των εξετάσεων στις 15 ιουλίου

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά και μετακύλιση ύλης τον Σεπτέμβριο.

Μετά την επιστροφή της Γ’ Λυκείου εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρχίσουν να μπαινουν τμηματικά στις αίθουσες κάποιες ημερες της εβδομάδας και για λιγότερες ώρες και οι μαθητες των υπόλοιπων τάξεων.

Μεγαλύτερος γρίφος για τους ειδικούς, οι μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Από τη μία, οι ειδικοί σκέφτονται αν θα μπορέσουν οι μικροί μαθητές να διατηρήσουν τις αποστάσεις και να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής από την άλλη, αν δεν επιστρεψουν στο σχολείο πως θα μπορέσουν να επανελθουν στις εργασιες τους οι γονείς που είχαν λαβει άδεια ειδικου σκοπού;