Ανοίγουν όλα τα σχολεία – Οι τάξεις θα είναι αλλιώς

Άνοιγμα όλων των σχολείων, δηλαδή δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο Star.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «στο μέτρο που θα κυλήσουν τα πράγματα, όπως σήμερα, αισθάνομαι ότι η καμπύλη βαίνει καλώς». Ο ίδιος, μιλώντας στο Star, συμπλήρωσε ότι «πιθανώς να ανοίξουν σε διαφορετικές φάσεις Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά. Αλλά πάντως θα ανοίξουν».

Επιστροφή σε άλλες τάξεις

Η αναφορά του υπουργού είναι σε αντίθεση με εισηγήσεις μερίδας ειδικών, που προτείνουν να επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων. Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως με δεδομένο ότι η δημόσια υγεία αποτελεί τον πρώτιστο στόχο, οι τάξεις στις οποίες θα επιστρέψουν οι μαθητές «δεν θα είναι οι τάξεις που έχουμε συνηθίσει».

«Θα είναι τάξεις που θα λαμβάνουν απόλυτη μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Εάν δούμε ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλαμε, θα παρέμβουμε ρυθμιστικά ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Τόνισε δε, ότι ο χρόνος άρσης του λουκέτου στην εκπαίδευση εξαρτάται από πολλές συνθήκες, όπως η εξάπλωση των κρουσμάτων.