Ανοίγουν πάνω από 400.000 ραντεβού για Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο εμβολιασμός όλων είναι απαραίτητος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οριστικά την πανδημία.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η πανδημία παρουσιάζει ύφεση σε όλη την Επικράτεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο κορονοϊός έχει αντιμετωπιστεί ή πως δεν υπάρχει ακόμα κίνδυνος.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως καταγράφεται σημαντική βελτίωση, με μέσο όρο 1.056 κρούσματα την ημέρα και με το δείκτη θετικότητας κάτω από το 3%. Εντούτοις παρατηρείται αύξηση στις νεώτερες ηλικιακές ομάδες.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως για άλλη μία ημέρα θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς, με το σύνολο να φτάνει πλέον στις 6.330.000.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως ανοίγουν από σήμερα, Τετάρτη (09/06) ανοίγουν πάνω από 400.000 ραντεβού με τα εμβόλια της Pfizer (περίπου 240.000 δόσεις), της Johnson & Johnson (περίπου 96.300) και της Moderna.

Επίσης από την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 25 – 29 ετών για ραντεβού με τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας από ιδιώτες γιατρούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

-Ad-