Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία ανάλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα για την χώρα μας, λέγοντας πως δεν έχουμε ακόμα εικόνα για το τι… συνέβη το Πάσχα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για Αττική και κεντρική Μακεδονία.

Στις 391 ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυτή την εβδομάδα, δείκτης που παρουσιάζει μείωση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η ίδια τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, ενώ τόνισε πως οι ειδικοί ανησυχούν για φαινόμενα χαλάρωσης ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, καθώς η προστασία από το εμβόλιο δεν ξεκινά με το… τσίμπημα, αλλά αρκετές ημέρες μετά.

«Στεναχωριέμαι πολύ όταν ακόμα και σήμερα με ρωτάνε διάφοροι αν πρέπει να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους», είπε ακόμη, τονίζοντας πως πρέπει να προλάβουμε τυχόν νέες κι ακόμη πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις.

«Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου»

«Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Αυτό φαίνεται κι από τις σημερινές εισηγήσεις μας που θα ανακοινωθούν από τον υπουργό. Συζητήθηκε στην επιτροπή μας η συμμετοχή όσων εμβολιαστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα».

Τέλος, τόνισε πως η διατήρηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο προς το παρόν είναι σημαντική γιατί θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο μειώνει σημαντικά τον συγχρωτισμό

-Ad-