Ανοίγουν στόματα για το βιασμό ανήλικης που κατήγγειλε η Μπεκατώρου

«Έσπασε» τη σιωπή της η τότε 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας, για την υπόθεση βιασμού της οποίας ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου.

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν» τονίζει μιλώντας στο Open TV, η σήμερα 21χρονη αθλήτρια.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών τότε, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της. Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι’ αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ’ έξω απ’ έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια.

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε τότε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ημουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία».

Στον εισαγγελέα η υπόθεση
Σοφία Μπεκατώρου και Νίκος Κακλαμανάκης ξεκαθάρισαν στο Mega ότι δεν γνώριζαν το μαρτύριο της 11χρονης από τότε. Η χρυσή ολυμπιονίκης το έμαθε πριν από λίγες μέρες, όταν η 21ος ετών πλέον αθλήτρια, της τηλεφώνησε και της μίλησε για τον εφιάλτη που πέρασε, στα παιδικά της χρόνια.

«Φυσικά και δεν γνώριζα το γεγονός όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ το έμαθα μόλις προχθές όταν η κοπέλα επικοινώνησε με τη Σοφία Μπεκατώρου» ανέφερε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας προπονητής που είχε το παιδί στο χώρο της ιστιοπλοΐας, σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής. Η 11χρονη ανέβηκε το δικό της Γολγοθά μόνη με τις ανατριχιαστικές σκηνές που έζησε να είναι αδύνατον να φύγουν από το μυαλό της…

Μετά από 10 χρόνια περίπου η κοπέλα σήμερα είναι ενήλικη και τώρα βρήκε το θάρρος να μιλήσει. Έστειλε μήνυμα στη Σοφία Μπεκατώρου και από εκεί τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Οι αποκαλύψεις έφεραν νέες αναταράξεις και προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χώρο του αθλητισμού. Πρωταθλητές και ολυμπιονίκες βλέπουν το απόστημα να σπάει κι ζητούν να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Όλα αυτά τα χρόνια το ανήλικο θύμα προσπαθούσε να βρει τον βηματισμό της. Σήκωσε μόνη το δικό της σταυρό και προσπαθούσε με τη συμπεριφορά της να μην κινήσει την παραμικρή υποψία γι’ αυτό που πέρασε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα, με καλά πληροφορημένες πηγές, σύμφωνα με το Mega, να αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα έχουμε εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση. Πρέπει και η ίδια να πάει να καταθέσει και να δώσει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Η κοπέλα είναι σήμερα 21 ετών και είναι ακόμα δραστήρια στο χώρο. Η κακοποίηση έγινε από παράγοντα του χώρου που ήταν στον όμιλό της τότε αλλά μετά δραστηριοποιήθηκε στην επαρχία.